Tarihi Maraş Çarşısı'nda ölüm sessizliği: Esnafın yarısı öldü yarısı şehri terk etti

Tarihi Maraş Çarşısı'nda ölüm sessizliği: Esnafın yarısı öldü yarısı şehri terk etti

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği tarihi Maraş Çarşısı kapandı. 495 dükkanın bulunduğu çarşının esnafı ya hayatını kaybetti ya da şehri terk etti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde şehirler enkaz altında kalırken tarihi yapılarda da kapanmayacak yaralar açıldı.

6424712-001.jpg

Dulkadiroğlu Beyi Alaüddevle Bey'in 1500'lü yıllarda inşa ettirdiği, 9 giriş ve 495 iş yerinden oluşan tarihi Maraş Çarşısı da Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar aldı. Bazı dükkanlarda çatlaklar oluştu, bazılarında ürünler yerle bir oldu. Çoğu esnaf ise ya hayatını kaybetti ya da şehri terk etti. Böylece tarihi çarşı, kapanmak zorunda kaldı.

6424713-001.jpg

'ŞEHRİMİZİ YENİDEN KURACAĞIZ'

Depremlerde çok sayıda esnafın yaşamlarını yitirdiğini söyleyen Erol Çapari, "Bütün esnaf kapattık. Yarısı öldü, yarısı şehri terk etti.

6424714-001.jpg

Şu anda şehrimiz bomboş. İnşallah şehrimizi tekrar kuracağız. Buralar, normalde tıklım tıklımdı. Burası kalabalık bir çarşıydı. Şu anda hep kapalı. Vefat eden esnafımız var. Hayat mücadelesi veren esnafımız var" dedi.

İLK ZİYARET EDİLEN YERLERDENDİ

Muhammer Çil de şunları söyledi:

6424715-001.jpg

"Normal zamanlarda olsa buralar tıklım tıklım olurdu. İnsanlar, yürüyecek yer bulamazdı. Ama deprem nedeniyle kapalı dükkanlar. İnşallah burası eski haline döner.

6424716.jpg

Hafta sonu çok kalabalık olurdu. En kalabalık olan yer, burasıydı. Kahramanmaraş'ı ziyaret eden herkes buraya uğrardı. Kapalı olduğu için kimse yok. Yerli ve yabancı turistlerin ilk ziyaret edeceği yerlerden birisi burasıydı. Şimdi tüm dükkanlar kapalı."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN