Airbnb, depremzedelere ücretsiz barınma vermeye başladı! İşte başvuru sayfası

Airbnb, depremzedelere ücretsiz barınma vermeye başladı! İşte başvuru sayfası

Kahramanmaraş merkezli depremlerden Türkiye'de ve Suriye'de milyonlarca insan etkilendi, yüz binlerce insan evsiz kaldı. Dünya genelinde konaklama hizmeti veren Airbnb, barınma ihtiyacı bulunan depremzedelere ücretsiz geçici barınma sağlayacağını açıkladı. İşte, Airbnb depremzedeleri ağırlama başvuru sayfası...

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 41 bin 159 kişi hayatını kaybetti, 108 bin 281 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremden etkilenen illerden 216 bin 347 afetzedenin başka illere tahliye edildiğini bildirdi.

air-bnb-depremzede-2.jpg

Bölgede depremzedelerin barınma ihtiyacı devam ediyor. Depremin ardından kalacak yer bulamayan vatandaşlara yönelik olarak Otelz, Misafirimizsiniz, kalacakyer.org, Dostluk Çatısı ve kanka.host, Evin Umut Olsun, Evim Yuvan Olsun gibi çeşitli platformlar hizmete girdi.

Konaklama konusunda dünyanın en önemli platformlarından biri olan Airbnb de depremzedelere barınma ihtiyacı konusunda destek veren şirketler arasına katıldı. Airbnb tarafından yapılan açıklamalara göre şirket, Türkiye ve Suriye'deki depremler nedeniyle barınma ihtiyacı bulunan depremzedelere ücretsiz geçici barınma sağlayacak.

air-bnb-depremzede-1.jpg

tr.airbnb.org internet sitesi üzerinden süreci yöneten Airbnb, web sitesi üzerinden hem bağış yapılmasına hem de depremzedeler için konaklama yeri sunulmasına odaklanıyor. Web sayfasında yer alan bilgilere göre, yapılan her bağış için Airbnb de 5 milyon dolara kadar bağış yapacak. Airbnb bağışları sadece PayPal üzerinden yapılabiliyor. Paypal'ın ülkemizde çalışmadığını belirtelim.

Elde edilen bağışların ise tamamı depremlerden doğrudan etkilenen kişilere ücretsiz, geçici konutlar sağlanması için harcanacak. Airbnb doğal afet veya mülteci krizi gibi acil durumlarda insanlara geçici konaklama sunulması amacıyla uzun süredir kullanılıyor.

AIRBNB DEPREMZEDE AĞIRLAMA BAŞVURU SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN