Diyarbakır'da 14 can için yardım çığlığı: Hayvanları enkaza gömmeyin!

Diyarbakır'da 14 can için yardım çığlığı: Hayvanları enkaza gömmeyin!

6 Şubat depremlerinde yara alan Diyarbakır'da enkaz çalışmaları başlarken Galeria sitesinin çökmeyen bloğunda 14 hayvan mahsur kaldı. 16 gündür aç ve susuz kalan hayvanlarını almak isteyen aileler ise yıkım kararı ile karşı karşıya. Enkaza gömülmek istenen hayvan dostlarını kurtarmak isteyen vatandaşlar sosyal medya aracılığıyla seslerini duyurmaya çalışıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden biri de Diyarbakır'dı. Arama kurtarma çalışmalarının sona erdiği kentte enkaz çalışmaları da başladı.

Diyarbakır'da en çok can kaybının yaşandığı 4 bloklu Galeria Sitesi’nin da B bloğu yıkıldı, diğer bloklar ise hasar aldı. Yıkım kararı verilen sitenin hasarlı blokunda ise 14 hayvan mahsur kaldı. İki haftayı aşan sürede hayvan dostlarını kurtarmak isteyen aileler isyan etti. Açlık ve susuzlukla karşı karşıya kalan hayvan dostlarının enkaz altında ölüme terk edilmesine engel olmaya çalışan vatandaşlar siteye girmek istediklerini fakat izin verilmediğini söyledi.

Konuyu sosyal medya hesabından paylaşan aileler #GaleriaKurtarılmayıBekliyor tagi ile seslerini duyurmaya çalışıyor.

Enkaz altına gömülmek istenen hayvan dostlarını kurtarmak isteyen ailelerin bazı paylaşımları şu şekilde:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN