Hayvan dostlarımız hala enkaz altında... Gönüllüler devleti yanında istiyor

Deprem felaketinde kurtarma çalışmaları bitti fakat korkudan aşağı inemeyen hayvanlar kurtarılmak için bekliyor. Gönüllü hayvanseverler ise devlet desteği olmadan kendi imkanları doğrultusunda can dostlarımızı kurtarmaya çalışıyor. Yüzlerce hayvanın daha binalarda olduğunu ve bu binaların yakında yıkılacağını söyleyen hayvanseverler yetkililerden destek istiyor.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük depremin neden olduğu büyük yıkım sonrası arama kurtarma çalışmaları tamamlandı.

Enkaz kaldırma çalışmalarının başladığı afet bölgelerinde, çok sayıda kedi ve köpek, depremin yaşandığı günden bu yana, enkaza dönmüş, yıkılmak üzere olan binalarda yaşamlarını sürdürüyor. Korkudan aşağıya inemeyen hayvanlar, o günden bu yana kurtarılmayı bekliyor.

whatsapp-image-2022-12-27-at-11-34-58.jpg

YETKİLİLERE DESTEK ÇAĞRISI

Hayvanseverler, tamamen kendi imkânlarıyla kedi ve köpekleri kurtarmaya çalışıyor. Vinç kiralayıp dokunsan yıkılacak haldeki evlere giriyor, korkudan saklanmış kedi ve köpekleri bulmaya çalışıyor. Çok sayıda hayvan bu şekilde kurtulurken hayvanseverler endişeli. Daha yüzlercesinin binalarda olduğunu ve bu binaların yakında yıkılacağını söyleyen hayvanseverler, yetkililerden destek istiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN