İçinde canlı hayvanların olduğu Galeria Sitesi için karar: Ağlatan yıkım başladı

Depremlerden etkilenen illerden biri olan Diyarbakır'daki Galeria Sitesi'nin çökmeyen tek bloğunda en az 13 hayvan mahsur kalırken, hayvanları binadan çıkartma çalışmaları için vatandaşlar, bölgeye uygun vinç istiyordu. İçinde bulunan canlı hayvanlara rağmen bugün, sitenin yıkılmayan ağır hasarlı blokunun yıkımına başlandı.

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Diyarbakır’da simgelerden biri haline gelen bir kısmı çöken ve geri kalan kısımları ağır hasarlı olan Galeria Sitesi’nde 89 vatandaş hayatını kaybederken, 20 vatandaş da yaralı bir şekilde çıkarıldı. Sitenin yıkılmayan üç bloğunda bulunan evcil hayvanlar içinde günlerdir devam ettirilen kampanyaya rağmen sonucu yıkım olan binada dün arama çalışmaları yapıldı.

6437861.jpg

İÇERİDE YAŞAYAN HAYVANLAR VAR

Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre; belediye ve polis ekiplerinin dün drone ile çektiği görüntülerde hala apartman içinde yaşayan hayvanlar görüldü. Bunun üzerine itfaiye ekipleri dördüncü kata kadar girse de hayvanlara ulaşamadı. Dokuzuncu katta görülen hayvanlar içinse vinç yeterli gelmedi.

fpemxxiwcaamt-r.jpeg

Bununla birlikte vatandaşlar, daha uzun bir nakliye asansörünün bulunmasını istedi. Ancak hiçbir nakliye şirketi aracını siteye yanaştırmayı kabul etmedi ve çalışmalar sonlandırıldı.

6413609-001.jpg

YIKIM BAŞLADI

Binalar için yıkıma başlama kararı alındı. Yıkım bugün saat 08:00’da kontrollü olarak başlarken, hayvanların kaçması için fırsat yaratılmaya çalışılacak. Gazeteci Altan Sancar, yıkımı hayvan sahiplerinin gözyaşları içinde izlediğini belirtti.

İlgili Haberler