Hatay'da 6,4 büyüklüğünde deprem

Hatay'ın Defne ilçesinde 6,4, ardında da Samandağ ilçesinde ise 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 16,74 kilometre olarak ölçüldü. Deprem çevre illerden de hissedildi. Sarsıntı nedeniyle bazı binalar yıkıldı. Sağlık Bakanı Koca, "İki depremde 294 yaralımız var. 18’inin durumu maalesef ağır, ilk tıbbi müdahalenin ardından Adana ve Dörtyol’a hava ve kara yoluyla nakilleri yapıldı." açıklamasında bulundu.

AFAD'ın verilerine göre, Hatay'ın Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 20.04'te gerçekleşen depremin derinliği 16,74 kilometre olarak kaydedildi.

Deprem çevre illerden de hissedildi. Sarsıntı nedeniyle bazı binalar yıkıldı.

6,4'lük depremin ardından Samandağ ilçesinde de saat 20.07'de 5.8 büyüklüğünde derinliği 7 kilometre olan bir deprem daha olduğu belirtildi.

5.8'lik depremin ardından saat 20.19 ve 20.24'te Hatay Samandağ'da 5.2 büyüklüğünde 2 deprem daha meydana geldi. Depremlerin derinliği 7 kilometre olarak açıklandı.

AFAD SON DEPREMLER

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, Hatay'ın Defne ilçesindeki depremin büyüklüğü 6,4 olarak açıklandı. Depremin derinliği ise 7,7 kilometre olarak belirtildi.

KANDİLLİ SON DEPREMLER

EMSC'DEN TSUNAMİ UYARISI

Merkez üssü Samandağ olan depremin ardından birçok bina yıkılırken EMSC'den kritik bir uyarı geldi.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (European-Mediterranean Seismological Centre) Hatay'daki depremin ardından tsunami uyarısında bulundu.

"ULUSAL YETKİLİLERİN DİREKTİFLERİNE UYUN"

EMSC'nin paylaşımında, "M6.4'ün ardından 20 dakika önce (yerel saat 20:04:29) #Antioch nin ( #Turkey ) 14 km güneybatısında meydana geldi. Kıyıdan uzaklaşın ve daha yüksek bir yere ulaşın. Ulusal yetkililerin direktiflerine uyun. Aşağıda verilen bağlantılardaki güncellemeler" diyerek şu bilgilere yer verildi:

AFAD'DAN SAHİL ŞERİDİNDE UZAK DURMA UYARISI

AFAD, "Vatandaşlarımızın, deniz seviyesinde 50 cm’e kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir" uyarısında bulundu.

HATAY VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

Hatay Valisi Rahmi Doğan, "Kentte deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz, taramalarımız sürüyor." dedi.

FUAT OKTAY'DAN AÇIKLAMA

"İlk andan itibaren ekiplerimiz Bakanlarımız hatta Cumhurbaşkanımız sahadalardı. Anında müdahaleler gerçekleşti." diyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Bize 28 ihbar geldi, 8 yaralı hastanelere getirildi. Karaçay barajıyla ilgili spekülasyonlar oldu. Arkadaşlarımızla görüştük barajda bir sorun olmadığını teyit ettik." dedi.

Deprem bölgesindeki vatandaşlara seslenen Oktay, "Vatandaşlarımıza tekrar hasarlı binalara girmemelerini özellikle gerek eşya almak için, gerek kontrol etmek için özellikle hasarlı binalarını girmemeleri konusunda rica ediyoruz. Kendi sağlığınızı sevenlerinizi düşünün milletimizi düşünün." diye konuştu.

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'daki depremlerde 3 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

SAĞLIK BAKANI KOCA: 294 YARALIMIZ VAR, 18’İNİN DURUMU AĞIR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, "Hatay’da bu gece yaşadığımız iki depremde 294 yaralımız var. 18’inin durumu maalesef ağır, ilk tıbbi müdahalenin ardından Adana ve Dörtyol’a hava ve kara yoluyla nakilleri yapıldı." açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN