Deprem uzmanı Hatay depremlerini yorumladı: Antakya fayı kırıldı

Deprem uzmanı Hatay depremlerini yorumladı: Antakya fayı kırıldı

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, bugün Hatay’da gerçekleşen ve şu ana kadar üç kişinin hayatını kaybetmesine neden olan 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerin Antakya fayından kaynaklandığını söyledi.

Hatay, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremlerde en ağır yıkımı yaşayan kentlerden biriydi. Şehir, bugün akşam saatlerinde üç dakika arayla meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerle yeniden sarsıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir ise büyük paniğe neden olan depremlere ilişkin konuştu. Sözbilir, ilk bilgilerin Hatay'daki depremlerin sismik kaynağının Antakya fayı olduğunu gösterdiğini söyledi.

h1.jpg
Prof. Dr. Hasan Sözbilir

'ANTAKYA FAYI BU STRESE DAYANAMADI VE KIRILDI'

Antakya fayında geçen hafta gözlem yaptığını ifade eden Sözbilir, "İlk büyük depremden sonra kırılan fayın güney ve kuzey ucunda gerilim birikimi olmuştu. Antakya fayı bu strese dayanamadı ve kırıldı. Büyük deprem Antakya fayını tetikledi. Geçen hafta bu fay üzerinde yaptığımız gözlemlerde fayın kırılmaya karşı zorlandığını gösteren çatlaklar gözlemiştik." diye konuştu.

Prof. Dr. Sözbilir, halkın hasarlı binalara girmemesi, gerekmedikçe trafiğe çıkılmaması ve telefonların kullanılmaması gerektiğini vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN