CNN TÜRK muhabiri Hatay'daki deprem anını gözyaşları içinde anlattı: Yer altımızdan kaydı

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.4'lük iki depremin etkilediği illerden biri olan Hatay'ın Defne ilçesinde bu akşam 6,4 büyüklüğünde, Samandağ ilçesinde ise 5,8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Hatay'da deprem anını anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan CNN TÜRK muhabiri Buse Deviren, "Yer altımızdan kaydı" dedi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.4'lük iki depremin etkilediği illerden biri olan Hatay'ın Defne ilçesinde bu akşam 6,4 büyüklüğünde, Samandağ ilçesinde ise 5,8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

AFAD'dan yapılan açıklamada ilk depremin, yerin 16,74 kilometre derinliğinde, ikinci depremin ise 7 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi. Öte yandan AFAD, deniz seviyesinde 50 santimetreye kadar yükselme riskine karşı vatandaşları uyarıda bulundu.

MUHABİR GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

CNN TÜRK muhabiri Buse Deviren, Hatay'da deprem anını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Deviren, korku dolu anları anlatırken "İnanılmaz bir deprem oldu. Yer altımızdan kaydı. Sobalar yıkıldı. Çocuklar çok korktu biz çok korktuk. İnsanların sobaları devrildi. Çadırkentin içerisindeydik tutunacak hiçbir nokta bulamadık. Pek çok noktada ısınmak için soba yakıyor insanlar. Çocuklar çok korktu onlar ağlıyorlar şu anda. Bu artçı gibi değildi. Çok büyük bir depremdi. Biz 5,1'i hissettik öyle bir deprem değildi. İnsanlar çadırlarından fırladılar. Çocuklar yere düştüler.

Elektrik direkleri var. Ağaçların olduğu bir parktayız ağaçlar devrilebilir diye çok korktular. Her yer toz duman. Yıkılmayan binalar yıkıldı muhtemelen. 10-15 saniye aralığında sürdü. Çok sert vurdu. Biz kendimizi toparlayamadık bulunduğumuz yerde düştük. Burası şu an dumanaltı. Yıkılmayan binalar yıkıldı belki de. Cadde üzerinde göz gözü görmüyor. Çadırkentin içerisindeyiz şu anda." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN