'Not ediyoruz' açıklamalarına Kılıçdaroğlu'ndan sert tepki: Şov yapmayı bırakın

'Not ediyoruz' açıklamalarına Kılıçdaroğlu'ndan sert tepki: Şov yapmayı bırakın

Türkiye'yi sarsan depremlerin ardından 41 binden fazla vatandaş yaşamını yitirirken 10 binlerce insan yardım bekliyor. Toplum ise depremin 16. gününde afet bölgelerinde çadır eksikliğinin olmasına tepki gösteriyor. Bugün açıklama yapan MHP lideri Bahçeli, "Depremden menfaat devşirmenin arayışında olanlar ahlaksızlığın markalarıdır. Bunları tek tek not aldığımız da bilinmelidir" dedi. Bu açıklamaya CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan "Şov yapmayı bırakın" yanıtı geldi.

Maraş depremlerinin ardından 10 kent enkaz altında kaldı. 41 binden fazla insanın öldüğü depremin 15. gününde Hatay, 6.4 ile yeniden sallandı. Bu deprem kentte ayakta duran hasarlı yapıları da yerle bir etti. Çadırları olmayan aileler yıkılmamış ve hasarlı olan evlerine girince bu depremde enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi. Açıklanan verilere göre dünkü depremde 6 vatandaş daha yaşamını yitirdi.

PEŞ PEŞE 'NOT EDİYORUZ' ÇIKIŞLARI

Büyük depremlerin 16. gününde ise yaralar halen sarılamadı bölgeden ise yardım çığlıkları yükseliyor. Maddi-manevi her şeyi enkaz altında kalan insanlar çadır, yiyecek yardımı bekliyor. Hükümet kanadından yapılan açıklamalarda ise eleştirilere tepki gösteriliyor. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Biz afet bölgemizde vatandaşlarımızla birlikte olduğumuz için siyasi tartışmaları parçası olmadık. Cumhurbaşkanımıza ve bizlere söylenen sözleri şimdilik not ediyoruz" demişti.

Bugün partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli de "Depremden menfaat devşirmenin arayışında olanlar ahlaksızlığın markalarıdır. Bunları tek tek not aldığımız da bilinmelidir" ifadelerini kullandı.

'BECERİKSİZLER'

Bu sözlere CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt gecikmedi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, "Halka, defter tutuyoruz, not ediyoruz diye tehdit savuran beceriksizler! Şov yapmayı bırakın, geçen iki haftada depremzedelere çadır, konteyner ve mobil duş-tuvalet götüremediniz. İnsanlar soğuk yüzünden az hasarlı evlerine dönmek zorunda kaldılar. Yardımları halka ulaştırın!" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN