TBMM'ye KPSS'siz personel alımı! Bu iş ilanı kaçmaz: İşte merak edilen başvuru şartları

TBMM'ye KPSS'siz personel alımı! Bu iş ilanı kaçmaz: İşte merak edilen başvuru şartları

TBMM personel alımı gerçekleştiriyor. Kamu kurumlarında görev almak isteyenler için sevindiren haber TBMM'den geldi. TBMM'de çeşitli kadrolarda 16 bin personel istihdam edilecek. İşte, TBMM personel alımı başvuru sayfası...

Kamu iş ilanları 2023 yılında ilgiyle takip ediliyor. İşsizlik tavan yaptığı son dönemde kamu kurumlarında çalışmak isteyen vatandaşlar, kamu personel alımı 2023 yılı iş ilanlarına başvuruyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kendi bünyesinde istihdam etmek üzere çok sayıda personel alımı yapacak.

TBMM PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Müracaat etmek isteyen adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor.

657 Sayılı Kanun hükmünce devlet memuru olma şartlarına sahip olmaları gerekiyor. Erkek ve kadın adaylar başvuru yapabilir. Erkek adaylar için askerlik ile ilişkisinin olmaması gerekiyor.

İlanlar için KPSS şartı aranmıyor. 2022 yılında yapılmış olan sınavdan puan almamış olan adayların başvuruları da kabul edilecek.

TBMM PERSONEL ALIMI KADRO DAĞILIMI

Adayların mühendislik fakültesi ya da teknoloji fakültesinden mezun olmaları gerekiyor. Öte yandan bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olma şartı bulunuyor.

TBMM PERSONEL ALIMI NE ZAMAN? BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Adaylar başvurularını şubat ayının sonuna kadar yapabilir. Başvurular e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/kamu-denetciligi-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim internet sitesindeki 'Kamu Denetçiliği Kurumu Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım' sayfasından alınıyor.

TBMM PERSONEL ALIMI BAŞVURU SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN