Düzce depreminde binası yıkılan müteahhit Beştepe'ye danışman yapılmış

Düzce depreminde binası yıkılan müteahhit Beştepe'ye danışman yapılmış

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Düzce depreminde 20 kişinin ölümüne neden olan müteahhit Hamza Cebeci'nin 2020'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanlığına getirildiğini açıkladı. “Bu kafanın Türkiye’de deprem gerçeği ile yüzleşmesi mümkün müdür?” diye soran Gök “Recep Tayyip Erdoğan buna danışıyor. İbret verici vesikayı sizlerle paylaşmayı uygun gördüm. Siyaseten bunu konuşmamız gerekiyor. Böyle kadrolarla biz Türkiye’deki felaketlerden sıyrılmayı bekliyoruz" ifadesini kullandı.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Düzce depreminde 20 kişinin ölümüne neden olan Işık Apartmanı’nın müteahhidi Hamza Cebeci'nin 2020'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığına getirildiğini açıkladı. CHP'li Gök, "Hamza Cebeci. Düzceliler yakından bilirler" diyerek şunları kaydetti:

"Düzce depreminde üzüntü yaşatan müteahhit, 28 Mart seçimlerinde AKP’den Üsküdar Belediye Meclis üyeliğine seçiliyor. Ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu üyesi oluyor. Sonra bu arkadaş durmuyor. 2015’te Darülaceze Başkanlığı görevine getiriliyor. Burada da bitmiyor.

'BU KAFANIN DEPREM GERÇEĞİ İLE YÜZLEŞMESİ MÜMKÜN MÜDÜR?'

Düzce’de 20 kişinin ölümüne neden olan binayı yapan kişinin, Üsküdar’da Belediye Meclis üyeliği, İBB’de İmar Komisyonu üyeliğine getirilen kişinin 2020’de nereye atandığını ben size sunuyorum. 2020 yılında çıkan kararname ile Cumhurbaşkanı danışmanı oluyor. Bu kafanın Türkiye’de deprem gerçeği ile yüzleşmesi mümkün müdür?

Recep Tayyip Erdoğan buna danışıyor. İbret verici vesikayı sizlerle paylaşmayı uygun gördüm. Siyaseten bunu konuşmamız gerekiyor. Böyle kadrolarla biz Türkiye’deki felaketlerden sıyrılmayı bekliyoruz."

'YIKILAN BİNADAN HÜKÜM GİYDİ'

1999’daki Düzce depreminde, 7 katlı Işık Apartmanı da yıkıldı. Binada 20 kişi yaşamını yitirdi. Apartmanın müteahhidi olan Hamza Cebeci ve ortağı Fahri Çakır, yargılandı ve hapis cezası aldı. 3 kat yapılması gereken yere 7 kat yapan Cebeci, kendisini “Ben müteahhitim. Kat karşılığı iş yaparım. Eğer ben 3 kat yapacağım deseydim iş yapamazdım” sözleriyle savundu.

Ancak Cebeci, bu depremden kısa bir süre sonra 2004’te, AK Parti'den Üsküdar ilçe meclis üyesi seçildi. Kısa bir süre sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu üyeleri arasına girdi. AK Parti’nin kuruluşu sırasında Düzce il sorumlusu olarak görev yapan Cebeci, 2015’te Darülaceze başkanı oldu. 8 Mayıs 2020’de ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından cumhurbaşkanı danışmanlığına atandı. Cebeci, Darülazece başkanlığını ise halihazırda sürdürüyor.

Kurumun idare meclisinde ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid’in 4. kuşaktan torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, AK Parti’den milletvekilliği için aday adayı olan Fuat Kulaçoğlu yer alıyor.

ORTAK MECLİSE GİRİNCE DOKUNULAMADI

Cebeci ile birlikte yargılanan ortağı Fahri Çakır ise 2003’te AK Parti’den Düzce milletvekili oldu ve dokunulmazlık nedeniyle yargılanmaktan kurtuldu. Çakır, son olarak 2018’de AK Parti’den milletvekili seçilerek Meclis’e girdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN