Binlerce kişi evlat edinmek istemişti: Aya bebeğin yeni ailesi belli oldu

Binlerce kişi evlat edinmek istemişti: Aya bebeğin yeni ailesi belli oldu

Kahramanmaraş merkezli iki yıkıcı deprem Suriye'yi de yerle bir ederken enkaz altında doğan ve Mucize olarak isimlendirilen Aya bebeği hayatta kalan tek akrabası halası evlat edindi. Aya bebeği binlerce kişi evlat edinmek istemişti.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 2 büyük deprem Suriye'de de yıkıma neden olmuştu. Suriye'nin Halep kentine bağlı Cinderes kasabasında dünyaya gelen bebek, Kahramanmaraş merkezli depremin 10. saatinde kurtarıldığında enkaz altında hala annesine göbek kordonuyla bağlıydı. Annesi doğumdan hemen sonra hayatını kaybetti.

6436943a.jpg

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; sağlık görevlilerinin Arapça "Mucize" anlamına gelen "Aya" adını verdikleri bebeğe şimdi annesinin adı olan "Afraa" ismi verildi. Afraa'nın kurtarılma görüntüleri tüm dünyada büyük yankı uyandırmış ve binlerce kişi bebeği evlat edinmek istemişti. Afraa depremde annesiyle birlikte babası ve dört kardeşini de kaybetmişti. Afraa'yı DNA testinden sonra evlat edinen halası Hala al Sawadi, depremden üç gün sonra bir bebek dünyaya getirmişti. Hala ve Khalil al Sawadi'nin altı çocukları var.

1512019a.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN