Bu görüntüleri tüm dünya konuşmuştu: Dünyaya gözlerini açtığı gün tüm ailesini kaybetti

Bu görüntüleri tüm dünya konuşmuştu: Dünyaya gözlerini açtığı gün tüm ailesini kaybetti

Kahramanmaraş merkezli iki yıkıcı deprem Suriye'yi de yerle bir ederken enkazın altında çıkarılan yeni doğan bir bebek tüm dünyada gündem oldu. Acı haber ise kurtuluşunun hemen ardından geldi, bebeğin tüm ailesini depremde kaybettiği açıklandı.

Kahramanmaraş'ta biri 7.7 diğeri 7.6 büyüklüğündeki depremler taş taş üstünde bırakmadı. Çevre illerin yanı sıra çevre ülkeleri de sarsan depremden en çok etkilenen ülke ise Suriye oldu.

Ülkenin pek çok yerinde kurtarma çalışmaları devam ederken hayatını kaybedenlerin sayısı son açıklanan verilere göre üç bine yaklaştı.

Enkaz altından çıkarılan yeni doğmuş bebek ise ülkedeki umutları yeniden yeşertmişti.

Mucize bebeğin sağlık durumu ile ilgili beklenen açıklama geldi. İngiliz basınında yer alan haberlere göre, mucize bebeğin sağlık durumu iyiye gidiyor.

'BEBEKTE HİPOTERMİ MEYDANA GELDİ'

Konu ile ilgili açıklama yapan doktorlar bebeğin hastaneye getirildiğinde son derece kötü durumda olduğunu belirtti.

Çocuk doktoru Hani Maarouf, bebeğin vücudunun her yerinde çok sayıda morluk ve yırtık ile hastaneye kötü bir durumda geldiğini söyledi.

'Ayrıca şiddetli soğuk nedeniyle hipotermi ile geldi. Onu ısıtmak ve kalsiyum vermek zorunda kaldık' diyen doktor sağlık durumunun iyiye gittiğini belirtti.

TÜM AİLESİNİ KAYBETTİ

Aynı haberlere göre, enkaz altında dünyaya gelen bebeğin annesi Afraa, babası Abdullah ve dört kardeşi hayatını kaybetti.

Bebeğin amcası bizzat kurtarma çalışmalarında yer aldığını ve aileden başka kurtulan olmadığını açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN