Deprem bölgesindeki çaresizlik: Enkazdan kurtardık ambulans beklerken öldü

Deprem bölgesindeki çaresizlik: Enkazdan kurtardık ambulans beklerken öldü

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden sonra arama-kurtarma çalışmaları devam etse de koordinasyon eksikliği ölümlerin artmasına neden oluyor. Bir polis memurunun enkaz altından kurtardığı kadın, saatlerce ambulans bekledikten sonra hayatını kaybetti. Reuters’ın aktardığına göre, adını vermek istemeyen bir polis memuru “Saatlerce uğraşıp bir kadını enkazdan çıkardık. Ambulans bulamamış insanlar. Kurtardığımız kadın kaldırımda ambulans beklerken öldü. Aslında yüzlerce ambulans var” dedi.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, 10 şehirde 5 bin 177 binayı yerle bir etti. İlk 24 saatte arama kurtarma çalışmaları yetersiz kalırken enkaz altında bekleyen yurttaşlar için kritik saatler dolmak üzere. Son güncellemeye göre can kaybı saat 13:51 itibariyle 8 bin 574.

Kurtarma çalışmalarına katılan gönüllüler, kurtarma görevlileri binalara ulaşabilse bile ekipman ve gıdanın hayli gecikmeli geldiğini, koordinasyonsuzluğun işleri aksattığı ve can kayıplarını artırdığını anlatıyor.

'SABAHA KADAR KALDIRIMDA AMBULANS BEKLKEMİŞ'

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden sonra arama-kurtarma çalışmaları devam etse de koordinasyon eksikliği ölümlerin artmasına neden oluyor. Bir polis memurunun enkaz altından kurtardığı kadın, saatlerce ambulans bekledikten sonra hayatını kaybetti.

Reuters’ın aktardığına göre, adını vermek istemeyen bir polis memurunun anlattıkları, koordinasyonsuzluğun can kayıplarını artırdığına işaret etti. Diken'in aktardığı haberde polis memuru “Saatlerce uğraşıp bir kadını enkazdan çıkardık. Kaldırıma koyup diğer enkaz altındakilere bakmaya gittim. Sabah gün ağarana kadar kaldırımda kalmış. Ambulans bulamamış insanlar. Kurtardığımız kadın kaldırımda ambulans beklerken öldü. Aslında yüzlerce ambulans var” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN