Hatay'daki depremlerde can kaybı 6'ya yükseldi

Hatay'daki depremlerde can kaybı 6'ya yükseldi

Hatay’da yaşanan 6.4 ve 5.8’lik depremler sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 6’ya yükseldi. Afette 18'i ağır, 294 kişinin de yaralandığı bilinirken, arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Dün saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6,4 ve saat 20.07'de de merkez üssü Samandağ ilçesi olan 5.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, bazı binaların yıkıldığını ve enkaz altında kalanların olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise depremlerde 18'i ağır, 294 kişinin yaralandığını bildirdi. Can kaybı sayısının ise 6 olduğu belirtildi.

İlk deprem, 16,7 kilometre derinlikte gerçekleşirken, ikinci depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü. Depremlerin, çevre iller ve Lübnan'da başkent Beyrut başta olmak üzere tüm kentlerde de hissedildiği ifade edildi.

Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN