Putin savaşın yıl dönümü öncesi ulusa seslendi: Yenilmemiz imkansız

Putin savaşın yıl dönümü öncesi ulusa seslendi: Yenilmemiz imkansız

Rusya-Ukrayna savaşında bir yıl geride kalmak üzereyken, Rus lider Putin, "Rusya, Kiev rejiminin rehinesi olan Ukrayna halkıyla savaşmıyor" diyerek, savaş alanında yenilmelerinin imkansız olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'yı işgal etme amacıyla başlattığı savaşın birinci yıldönümü öncesinde ulusa sesleniş konuşması yaptı.

Rusya lideri, yaptığı açıklamada, "Dünyada hiçbir ülkenin onun yurt dışında bulundurduğu kadar askeri yok" diyerek ABD'ye eleştiride bulundu.

'KİEV'İN REHİNESİ OLAN UKRAYNA HALKIYLA SAVAŞMIYORUZ'

"Batı, ne kadar fazla uzun menzilli silah gönderirse biz de bu saldırıları sınırlarımızdan uzaklaştırmak zorunda kalacağız" diyen Putin, "Rusya, Kiev rejiminin rehinesi olan Ukrayna halkıyla savaşmıyor" dedi ve Rusya’nın savaş alanında yenilmesinin imkansız olduğunu söyledi.

'BARIŞÇIL YOL İÇİN HER ŞEYİ YAPTIK'

Putin, sözlerine “Biz Ukrayna ile bu sorunumuzu barışçıl yollardan çözmek için elimizden gelen bütün şeyleri yaptık. Biz sabırlıydık, zorlu dönemde barışçıl bir yol bulmak için müzakereler ettik fakat arkamızdan tamamen çok farklı bir senaryo hazırlanmış” şeklinde devam etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Rusya, Donbass’la yeniden birleştikten sonra güçlendi" dedi.

'YENİ START'TAKİ KATILIMIMIZI ASKIYA ALACAĞIZ'

Putin, Rusya'nın ABD ile yapılan ve kıtalararası nükleer balistik füze kabiliyetlerini dizginlemeyi amaçlayan Yeni START'taki katılımını askıya alacaklarını söyledi. Ardından "Karada konuşlanmış yeni stratejik füze sistemlerinin muharebeye hazır duruma geçmesi konusunda geçen hafta kararname imzaladım" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN