7,7'lik depremin ardından Babacan'dan birlik çağrısı: Ayrılıklarımızı, farklılıklarımızı bir kenara bırakalım

7,7'lik depremin ardından Babacan'dan birlik çağrısı: Ayrılıklarımızı, farklılıklarımızı bir kenara bırakalım

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili vuran 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından DEVA Partisi Lideri Babacan, sosyal medyadan video paylaşarak vatandaşlara birlik çağrısında bulundu. Babacan, "Bu dönem, merkezi hükümetle belediyelerin ve sivil inisiyatifin dayanışma içerisinde çalışması gereken bir dönem. Şu anda ülkemizin birlik ve beraberlik ve dayanışma içerisinde olması gereken bir dönemdeyiz. Ayrılıklarımızı, farklılıklarımızı bir kenara bırakalım." dedi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili vuran 7.7 büyüklüğündeki depremde can kaybı sayısı her geçen saat artıyor. Depremin ardından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medyadan video paylaşarak vatandaşlara birlik çağrısında bulundu.

Kan bağışı, temel gıda maddeleri, temel giyim maddeleri ve barınmanın önemine dikkat çeken Babacan, "Bu dönem, merkezi hükümetle belediyelerin ve sivil inisiyatifin dayanışma içerisinde çalışması gereken bir dönem. Ayrılıklarımızı, farklılıklarımızı bir kenara bırakalım. Hep beraber bu büyük afetten ülkemizi düzlüğe çıkarabilmek için yaralarımızı sarabilmek için dayanışma içerisinde olalım. Birlik beraberlik içerisinde olalım." diye konuştu.

Babacan'ın açıklaması şu şekilde:

Sevgili vatandaşlarım. Acımız büyük, sözün bittiği yerdeyiz. Başımız sağ olsun. Bu gerçekten büyük bir afet. Yakın tarihimizin en büyük depremlerinden biriyle karşı karşıyayız. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Enkaz altındaki vatandaşlarımızın bir an önce kurtarılmasını temenni ediyorum. Arama kurtarma faaliyetlerinde çalışan bütün gönüllü çalışanlara, görevlilerimize Allah'tan güç kuvvet vermesini diliyorum. Bu dönem merkezi hükümetle, belediyelerin ve sivil insiyatifin dayanışma içerisinde çalışması gerektiği bir dönem. İyi bir koordinasyon içerisinde çalışılması gereken bir dönem.

Bizde DEVA Partisi olarak hem genel merkezimizde hem de bütün il başkanlıklarımızda Afet Koordinasyon Merkezlerini kurduk. Amacımız ihtiyacı olan vatandaşlarımızla bu ihtiyaçları karşılayacak birimler arasında iletişim köprüsü kurabilmek. Gerçekten çok ihtiyaç var. Kan bağışı burada en önemli konulardan bir tanesi, yine temel gıda maddeleri, temel giyim maddeleri, barınma bunlar çok önemli konular. Bunlarla ilgili gerekli basın açıklamamızı yaptık. Hem de teşkilatlarımıza gerekli bütün talimatları verdik. Ve bütün DEVA teşkilatları şu anda yoğun ve gayretli bir şekilde çalışıyor.

Şu anda ülkemizin birlik ve beraberlik ve dayanışma içerisinde olması gereken bir dönemdeyiz. Ayrılıklarımızı, farklılıklarımızı bir kenara bırakalım. Hep beraber bu büyük afetten ülkemizi düzlüğe çıkarabilmek için yaralarımızı sarabilmek için dayanışma içerisinde olalım. Birlik beraberlik içerisinde olalım diyorum. Tekrar geçmiş olsun.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN