İşte deprem sonrası kapanan yollar ve alternatif güzergahlar

İşte deprem sonrası kapanan yollar ve alternatif güzergahlar

Türkiye, güne büyük bir afetle gözlerini açtı. Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından bilanço giderek ağırlaşıyor. 10 ilden fazla ilde hissedilen sarsıntıda an itibarıyla can kaybı sayısı bin 14 olarak açıklandı. Afet bölgelerine gitmek üzere iş makinası, vinç ve yiyecek yardımı yola çıkarken yol çökmesi ve kar nedeniyle deprem sonrası hangi yollar kapalı merak ediliyor. İşte Gaziantep, Adana, Konya, Ankara kapalı yollar listesi...

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından hangi yolların kapalı olduğu ile ilgili açıklama yapıldı. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 04:17'de gerçekleşen deprem ülkenin birçok noktasından hissedildi.

HAVALİMANI PİSTİ YARILDI!

Hatay Havalimanı'nın pistinin enine doğru yarıldığı, asfaltın kalktığı görüldü. Pist kullanılamaz hale geldi. Büyük felaketin ardından TAG Otoyolu'nun Osmaniye-Gaziantep Batı Kavşağı ulaşıma kapandı. Şanlıurfa-Adıyaman yolunun 3. kilometresinde istinat duvarı çökmesi sebebiyle bir şerit ulaşıma kapalı durumda bulunuyor.

Büyük hasarlara yol açan depremler nedeniyle bazı yollarda trafiğe kapatıldı. Bu yollar arasında Konya Ankara yolu da yer aldı. İşte kapalı yolların listesi...

İŞTE DEPREM SONRASI KAPALI YOLLAR

Gaziantep Narlı Nurdağı yolu 20. KM. Yol çökmesi nedeniyle trafiğe kapalı.

Gaziantep Narlı Nurdağı yolu 00. KM. Yol çökmesi nedeniyle trafiğe kapalı.

Osmaniye Gaziantep yolu 1. KM. Yol çökmesi nedeniyle trafiğe kapalı.

Osmaniye Gaziantep yolu 5. KM. Yol çökmesi nedeniyle trafiğe kapalı.

Osmaniye Nurdağı yolu Yol çökmesi nedeniyle her iki yöne trafiğe kapalı.

Malatya Gölbaşı yolu 76 ile 78. KM. arası Erkenek Tüneli (beton kaplamasında döküntü), trafik diğer tüpten gidiş – geliş şeklinde sağlanmaktadır.

Malatya Yazıhan yolu 61 ile 62. KM. arası köprü derzi açılmaları nedeni ile Malatya Yazıhan arası trafiğe kapalı.

Adıyaman Çelikhan yolu 49. KM. Bulam 3 köprüsünün yıkılması nedeni ile yol trafiğe kapalı.

Adıyaman Çelikhan Sürgü Yolu 3. KM. Recepbey köprüsünün yıkılması nedeni ile yol trafiğe kapalıdır.

KAR NEDENİ İLE KAPALI YOLLAR

Konya İli sınırlarında kalan

Konya Ankara yolu yoğun tipi nedeni ile her iki istikamete trafiğe kapalı,

Konya Aksaray yolu yoğun tipi nedeni ile her iki istikamete trafiğe kapatılmıştır.

ALTERNATİF YOLLAR

Karayolları Genel Müdürlüğünün yol durumu bülteni ve sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlara göre, TAG Otoyolu'nun Osmaniye-Gaziantep Batı Kavşağı'nda deprem nedeniyle otoyol gövdesinde oluşan hasardan dolayı yol ulaşıma kapatıldı. Bu kesimde sürücüler D-400 Devlet yoluna yönlendiriliyor.

KGM'nin yayımladığı son harita bu şekilde;

alternatif.jpg

Deprem Nedeniyle Kapanan Yollar ve Alternatif Güzergâhlara İlişkin Türkiye Haritası

DEPREM BİRÇOK KENTTEN HİSSEDİLDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgilere göre, deprem saat 4.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti. 7,7 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu.

Bu depremin yaraları sarılmaya çalışılırken Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

Deprem başta Malatya, Gaziantep Diyarbakır, Adıyaman olmak üzere birçok kentten hissedildi. Büyük hasarlara yol açan deprem sebebi ile bazı yollar da trafiğe kapatıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN