Bakımevinde infial yaratan görüntüler: Kılıçdaroğlu 'Otele yerleştireceğiz' demişti! Bakanlıktan açıklama geldi

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin sonrasında sosyal medyada Malatya Güven Bakımevi'nde olduğu iddia edilen görüntüler kafaları karıştırdı. Yardıma muhtaç vatandaşların sokakta soğuk altında yarı çıplak bir şekilde olduğu videolar için Kılıçdaroğlu, yardım edeceklerini duyururken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan konu ile ilgili açıklama geldi. Bakanlık, "Engelli vatandaşlarımız tekrar kurum içine alınmıştır" dedi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7 ve Elbistan ilçesinde 7.6 şiddetinde meydana gelen depremler 10’dan fazla ilde hissedildi.

Vefat eden vatandaşların sayısı bin 121 olurken yaralı vatandaşların sayısı ise an itibarıyla 7 bin 634 oldu.

Bölgede ise artçı depremler devam ettiği için hastaneler de dahil olmak üzere binaların birçoğu boşaltıldı.

BAKIMEVLERİNDEKİ HASTALAR SOKAKTA MI

Malatya’da Güven Bakımevi’nde olduğu iddia edilen hastaların tedavi gördükleri binadan çıkartılması ile ilgili video ise sosyal medyada sor işaretlerine sebep oldu. Bakım evinin çalışanı olduğu iddia edilen kişi, Soğuk havada dışarda olan hasta ve engelli vatandaşlar için yardım istedi.

‘DONMAK ÜZERELER, YARDIM EDİN’

Çalışan olduğu iddia edilen kişi, “Hastalar soğuktan donmak üzere, içeride halen hastalarımız var lütfen yardım edin” şeklinde o anları kayıt altına aldı.

TÜRKİYE OMURİLİK FELÇLİLERİ DERNEĞİ'NDEN YALANLAMA

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ise resmi Twitter hesaplarından, "Vatandaşlarımız tarafından bizimle paylaşılan ve Malatya Güven Bakım Evi’ndeki engelli vatandaşlarla ile ilgili video için harekete geçmek adına Aile Bakanlığı ile görüştük. Video’nun 3 yıl önce Malatya’daki bakım merkezinde gerçekleşen yangın sırasında çekilen görüntüler olduğu bilgisini aldık. İçinde bulunduğumuz zorlu süreçte özellikle kamuoyu üzerinde yönlendirici etkisi olan kişi ve kurumların paylaşımında daha dikkatli olmasını rica ediyoruz. Tüm ekiplerimiz ihtiyaç ve destekler doğrultusunda çalışma ve desteklerine devam etmektedir" cümleleri ile bu videonun üç yıl önce çekildiğini iddia etti.

KARAR ise Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı Fatih Sınav ile görüştü. Sınav, kendilerine gelen yardım istekleri neticesinde Malatya Güven Evi ile iletişime geçmeye çalıştıklarını fakat ulaşamadıklarını bildirdi.

Bunun sonucunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan ismini vermek istemedikleri bir yetkili ile irtibata geçip haberin doğruluğunu sorduklarını belirten Fatih Sınav, bakanlıktan 'bahsi geçen videonun üç yıl önce bir yangında çekildiği' yanıtını aldıklarını söyledi.

GERGERLİOĞLU'NDAN YARDIM ÇAĞRISI

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından bu görüntüler için AFD'a yardım çağrısında bulundu. Gergerlioğlu, yapmış olduğu paylaşımda, "Güven Bakım Evi Malatya'da ulaşacak kimse yok @TCMalatyaV ulaşacak birilerini arıyorlar. Halleri çok perişan @AFADBaskanlik #deprem #ACİL Konum bilgisi bu şekilde Mullakasım, Cömertoğlu Cd., 44900 Yeşilyurt/Malatya" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: O İNSANLARI OTELE YERLEŞTİRİN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konu ile ilgili olarak canlı yayında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Veli Ağbaba'yı bakım evi için aradığını söyleyerek, "Az önce bir görüntü medyaya yansıdı. Hemen Veli Ağbaba'yı aradım. Ne pahasına olursa olsun bu insanları hemen otele yerleştirin dedim. O da otellerin bir kısmının yıkıldığını söyledi. Ama ayakta kalan bir otel varsa buna çözüm bulmamız gerektiğini ifade ettim" dedi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklaması sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan konu ile ilgili açıklama geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde:

Kahramanmaraş-Elbistan merkezli olarak 13.24’te gerçekleşen 7.6 büyüklüğündeki depremin Malatya’da hissedilmesi sebebiyle deprem esnasında özel bir bakım merkezinde kalmakta olan engelli bireyler bahçeye ve kurum dışına çıkarılmıştır.

AFAD ve İl Müdürlüğü ekiplerimizin yaptığı incelemede binanın hasarsız olduğu bilgisinin verilmesi üzerine engelli vatandaşlarımız tekrar kurum içine alınmıştır.

Söz konusu özel bakım merkezinde hizmet alan vatandaşlarımız hiçbir mağduriyet yaşamamaktadır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN