Umudun adı oldular: Serap Ela, Muhammed bebek... Hepsi tek tek çıkarıldı

Umudun adı oldular: Serap Ela, Muhammed bebek... Hepsi tek tek çıkarıldı

Kahramanmaraş merkezli iki depremden etkilenen 10 ilde arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Enkaz altında binlerce vatandaşın kurtarılmayı beklemesi gibi umutlu bekleyiş de devam ediyor. Bazı mucize anlar ise kameralara yansıyor. Mucize yaratan isimlerden bazıları; Serap Ela, Muhammed bebek ve maalesef ismi bile bilinmeyenler...

Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 şiddetinde iki deprem sonrası arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı.

Depremin vurduğu 10 ilde toplam can kaybı 6 bin 234'e yükseldi. Yaralı sayısı 37 bin 11 şeklinde kayıtlara geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 ilde 3 aylık OHAL ilan edildiğini duyurdu.

İMAMOĞLU O ANLARI PAYLAŞTI

Umutlu bekleyiş devam ederken, bölgeden sevindirici haberler de geliyor.

Hatay'a giden İBB ekipleri enkaz altındaki vatandaşları kurtarmak için çaba sarf ediyorlar. O ekiplerin kurtardığı Serap Ela isimli kız çocuğunu Ekrem İmamoğlu paylaştı.

Suriye vatandaşı Muhammed Ahmed’in kurtarıldığı anları paylaşan İmamoğlu son paylaşımında, ''Serap Ela da geldi. Hatay’daki arama kurtarma ekibimizden bir güzel haber daha. Destek ekipleri artıyor.'' ifadelerini kullandı.

51 SAAT SONRA SEVİNDİREN HABER

Hatay'da ses alınan bölgede üç saat çalışma yapan ekipler sabahın ilk ışıklarına doğru beş yaşındaki bir kız çocuğuna ulaştı. Ulaşılan çocuk ekipler tarafında kurtarılarak sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürüldü.

ŞİŞENİN KAPAĞIYLA SU VERDİLER

İstanbul İtfaiyesi’ne bağlı Kartal Grup Amirliği Ekipleri Hatay Defne Mahallesi’ndeki enkazda 2 yaşında Muhammed bebeği 44 saat sonra kurtardı. Enkaz altında susayan bebeğe şişenin kapağıyla su verdiler. Enkazdan çıkartılan bebek sağlık ekiplerine teslim edildi.

ENKAZ ALTINDA DOĞUM YAPTI

Halep şehrinde devam eden kurtarma çalışmaları sırasında ise enkaz altındaki hamile bir kadının doğum yaptığı bildirildi. Kurtarma ekipleri tarafından kurtarılan bebeğin sağlıklı olduğu belirtilirken, enkaz altından çıkarılan kadının ise hayatını kaybettiği kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN