RTÜK Üyesi Konuralp'ten yayıncılara: Hiçbir tehditten korkmayın!

RTÜK Üyesi Konuralp'ten yayıncılara: Hiçbir tehditten korkmayın!

Kahramanmaraş merkezli deprem 10 ili etkiledi ve 7 binden fazla vatandaş hayatını kaybetti. Hala yardım bekleyen enkaz altında binlerce kişi olduğu belirtilirken gazeteciler de olay yerinden bildiriyor. Ancak kimi zaman vatandaşların yardım feryatlarının yayınlanmaması tepki topluyor. Buna ilişkin paylaşımda bulunan RTÜK Üyesi Konuralp yayıncı kuruluşlara seslendi ve "Hiçbir tehditten korkmayın" dedi.

Türkiye 6 Şubat'ta saatler 04.17'yi gösterirken felaketi yaşadı. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinin merkez üssü olduğu 7.7'lik deprem 10 ili etkiledi. Saat 13.24'te ise bu kez Elbistan merkezli bir deprem daha meydana geldi. Bu depremin büyüklüğü ise 7.6 olarak kaydedildi. Üst üste yaşanan 2 büyük deprem sonucu evler yıkıldı, hastaneler zarar gördü, deniz seviyesi yükseldi, İskenderun Limanı'nda yangın çıktı ve binlerce insan enkaz altında kaldı.

7 BİNDEN FAZLA VATANDAŞ YAŞAMINI YİTİRDİ

Son açıklanan verilere göre 7 bini aşkın insan ölürken 40 binden fazla kişi de yaralandı. Halen binlerce insanın enkaz altında olduğu bilinirken gazeteciler de deprem bölgesine giderek depremzedelerin sesini duyurmaya çalışıyor. Özellikle Hatay ve Adıyaman'da gazetecilerin mikrofon uzattığı depremzedeler yardım gelmediğini, enkazı insan gücüyle kaldıramadıklarını ve yardım beklediklerini söyledi. Ancak kimi zaman vatandaşların bu sözlerinin sansürlendiği görüldü. Bu görüntüler sosyal medyada tepki toplarken RTÜK Üst Kurul Üyesi Okan Konuralp de bir paylaşımda bulundu, yayıncı kuruluşlara "Hiçbir tehditten korkmayın" diyerek seslendi.

'İHTİYAÇ DUUYULAN; DAYANIŞMA VE HAKİKAT'

Konuralp paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Yayıncı kuruluşlar deprem bölgesindeki acı gerçeği tüm çıplaklığıyla aktarmak; çaresiz bırakılmış halkımızın feryatlarını ekranlarına taşımak zorundadır!

Hiçbir tehditten korkmayın!

Çünkü bu güzel ülkenin bugün en çok ihtiyaç duyduğu şey dayanışma ve hakikatin kendisidir!

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN