İskenderun Devlet Hastanesi 11 yıldır çürükmüş

İskenderun Devlet Hastanesi 11 yıldır çürükmüş

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yıkılan binalardan eski devlet hastanesi için 2012’de ‘depreme dayanaksız’ diye rapor tutulmuş. Söz konusu raporla ilgili sonucu hastanenin resmi sitesinde de yer alması dikkat çekti. Sunum dosyasında talepler bölümünde yer alan rapor sonucu için “Deprem Dayanıklılık Testi raporu olumsuz gelmiştir” notu düşülmüş. Söz konusu dosyanın son güncelleme tarihiyse 7 Nisan 2022. Vatandaşlar bu gerçeğin bilinmesine rağmen önlem alınmamasına tepkili.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yıkılan binalardan eski devlet hastanesi için 2012’de ‘depreme dayanaksız’ diye rapor tutulduğu ortaya çıktı. Söz konusu raporla ilgili sonucun hastanenin resmi sitesinde de yer aldığı görüldü. Hastane enkazının başında yakınlarını bekleyen vatandaşlar ‘önlem alınmadığı’ için tepkili: “burası için yıkım kararı vardı. neyi beklediler?”

Yakını enkaz altında bulunan bir vatandaş şunları söyledi: “Arama kurtarma iyi değil. AFAD ekipleri yardımcı olmuyor. Saat akşam 4’te geldiler, canlı yok deyip çıktılar gittiler. Halk sesleri duyuyor, yaşayan var içerde.“

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta ilki 7,7, ikincisi 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmişti. Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan olarak belirlenen depremler Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis’i de sarstı. Depremden en çok etkilenen ilçelerden biri İskenderun. Kentte eski devlet hastanesinin A bloku yıkıldı. O blok yoğun bakım ünitesi olarak geçiyordu. Enkazda yaralılarla birlikte sağlık çalışanları da var.

6326506-copy.jpg

'2012'DEKİ RAPOR 7 NİSAN 2022'DE DE GÜNCELLENMİŞ'

Yıkılan blok için 2012’de deprem raporu hazırlanmış ve ‘deprem dayanıklılık raporu olumsuz’ denmiş. Söz konusu bilgi hastanenin resmi internet sayfasında da var. Diken'den Ayşegül Kasap'ın haberine göre sunum dosyasında talepler bölümünde yer alan rapor sonucu için “Deprem Dayanıklılık Testi raporu olumsuz gelmiştir” notu düşülmüş. Söz konusu dosyanın son güncelleme tarihiyse 7 Nisan 2022.

whatsapp-gorsel-2023-02-08-saat-17-12-32-copy.jpg

Vatandaşlar bu gerçeğin bilinmesine rağmen önlem alınmamasına ise tepkili. “2012’de yıkım raporu vardı içerde. Yakınım enkazda. Neyi beklediler bu hastaneyi taşımak için?” Mimarlar Odası İskenderun Başkanı Koray Tanın da yıkım kararı bulunduğunu söyledi.

w2-copy.jpg

‘AFAD EKİPLERİ CANLI YOK DEYİP GİTTİLER’

Hastane önünde bekleyen bir vatandaş şunları söyledi:

“Eşim hemşire. O kadar kötü beton kullanılmış ki. Bugüne kadar nasıl tahliye etmemişler orayı hayret ediyorum. Arama kurtarma iyi değil. AFAD ekipleri yardımcı olmuyor. Saat akşam 4’te geldiler, canlı yok deyip çıktılar gittiler. Halk sesleri duyuyor, yaşayan var içerde. Ben inanıyorum benin yakınım da yaşıyor içerde. Vinç istedik. 2 gündür gelecek. İstanbul’dan gelecek diyorlar. Adana’da vinç mi yok, Antep’te vinç mi yok? Maraş’ta vinç mi yok? Devlet hastanesi bu, özel bir apartman değil. Devlet hastanesindeki hemşireleri doktorları kurtarsınlar ki onlar da başkasına umut olsun.”

6327499-copy.jpg

‘AFAD VE KURTARMA EKİPLERİNE İHTİYACIMIZ VAR’

Bir başka vatandaş da acil yardım istedi:

“Annem hemşire. Enkazın altında şu an. Yardım istiyorum AFAD yok. Geldiler ama ses duyulduğu halde bırakıldı burada destek. AFAD’a ihtiyacımız var. Kamyona, kepçeye ihtiyacımız var.”

'ÖLÜLERİMİZ ORTADA, GÖMEMİYORUZ'

CHP’li ilçe başkanı Yusuf Mansuroğlu yeni hastanede de sorunlar olduğunu söyledi: “Hastalar yeni devlet hastanesine taşındı ama orada da durum çok kötü. Çok kalabalık. Yetersizlik var. Ölülerimiz ortada, gömemiyoruz. Mezar açamıyorlar. Çok sıkıntı var. Üç gündür elektiriğimiz suyumuz internetimiz yok. Şebeke yok.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN