104 yıllık Mehmetçik destanı

104 yıllık Mehmetçik destanı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104’üncü yıl dönümü Gelibolu Yarımadası’nda gerçekleştirilecek törenlerle anılacak. Mehmetçik’in ‘Çanakkale geçilmez’ destanını yazdığı zaferin yıldönümünde şehitler için dua edilecek, kuran okunacak. Yüzbinler ay-yıldızlı bayraklarla Şehitler Abidesi’ne koşup kutlu günü yad edecek.

Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıl dönümü kutlamaları ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü törenleri öncesinde, Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda Şehitler Abidesi ziyaretçi akınına uğradı. Yurdun dört bir yanından gelen yüzlerce kişi, şehitler için dua etti. Lüleburgaz’dan Çanakkale şehitliklerini görmeye geldiklerini belirten Derya Güder (30), “Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla bu duyguları burada yaşamak istedik. Şehitler Abidesi’ni ziyaret ettik. Kilirbahir Kalesi’nden başladık. Biz arabayla geze geze bitiremedik. Zamanında bu toprakları kazanmak için çok büyük emekler harcanmış. Ne kadar dua etsek haklarını ödeyemeyiz. Mekanları cennet olsun” dedi. Tekirdağ’dan geldiğini belirten Dilek Merak (39) ise, “Benim büyükdedem 57’nci Alay’da şehit düşmüş. Onu her yıl ziyaret ediyorum. O yıllardaki zamanı düşünüyorum. Bizim topraklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Dedelerimiz, nenelerimiz, bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN