15 dakika arayla iki ceza yedi, polise 'Bu seferlik idare et' dedi

İstanbul’da Kovid-19 tedbirleri kapsamında minibüslerde denetim yapıldı. Minibüsünde yasak olmasına rağmen ayakta 22 yolcu taşıyan bir minibüs şoförü ise kendisine ceza kesen polis memurlarına, "15 dakika önce ceza yedim. Bu seferlik idare et" dedi.

Tüm dünyayı saran yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında toplu taşıma araçlarında ayakta yolcu alımı yasaklandı. Gelen yasakların ardından Sivil Trafik ekipleri, İstanbul'un çeşitli noktalarında minibüslere yönelik denetim gerçekleştirdi.

AYAKTA 22 YOLCU ÇIKTI, 'BU SEFERLİK İDARE ET' DEDİ

Bizimkent Köprüsünün Esenyurt tarafında yapılan denetimlerde, bir minibüs, ayakta yolcu taşıdığı gerekçesi ile durduruldu. Minibüsün içinden toplam 22 tane ayakta yolcu çıkarken şoför, kendisini durduran polislere, "15 dakika önce ceza yedim. 4-5 tane cezam var. Bir seferlik idare etsen ne olur?" diyerek cezadan kurtulmaya çalıştı.

esenyurtta-22-yolcu-tasiyan-soforden-polise-bu-seferlik-idare-et-1481-dhaphoto1-1.jpg

PARA CEZASI KESİLDİ

Polis ekipleri ayakta yolcu aldığı gerekçesi ile minibüs şoförüne Hıfzıssıhha Kanuna Muhalefet suçundan 3 bin 150, Kural Dışı Yolcu Taşımak suçundan ise bin 803 lira para cezası kesti.

Ayakta yolculuk yaptığı için minibüsten indirilen bir vatandaş ise "2 saattir bekliyorum. Ne ile gideceğiz? Paralarımızı da verdik" dedi.

esenyurtta-22-yolcu-tasiyan-soforden-polise-bu-seferlik-idare-et-1481-dhaphoto3-1.jpg

BAŞKA MİNİBÜSTEN DE AYAKTA 21 KİŞİ ÇIKTI

Esenyurt içinde sefer yapan başka bir minibüsün fazla yolcu aldığı ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, çalışmalara başladı. Minibüsü yol üzerinde bulan ekipler araç durdurarak, ayaktaki yolcuların aşağı inmesini istedi. Minibüste toplam 21 kişinin ayakta yolculuk yaptığının tespit edilmesi üzerine şoföre, Hıfzıssıhha Kanuna Muhalefet suçundan 3 bin 150, Kural Dışı Yolcu Taşımak suçundan ise bin 803 lira para cezası kesildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN