15 dakikada sonuç veren test kitleri Avrupa'da

15 dakikada sonuç veren test kitleri Avrupa'da

ABD’li Becton, Dickinson and Company adlı ilaç firmasının 15 dakikada sonuç veren koronavirüs (corona virüs) test kitleri bundan böyle Avrupa’da da kullanılacak.

ABD merkezli Becton, Dickinson and Company medikal ekipman şirketinin ürettiği, 15 dakikada sonuç verdiği ifade edilen BD Veritor Plus System adlı koronavirüs test kiti, Avrupa’da da kullanılmaya başlanacak. 

Şirketten yapılan açıklamada, test kitlerinin Ekim ayı sonuna kadar Avrupa genelinde satışa sunulmaya başlanacağı ifade edildi. Şirket, söz konusu kitlerin koronavirüs testi konusunda ‘efektif’ olduğunu savunuyor.

AŞI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Dünya çapında 33 milyondan fazla insana bulaşan ve 1 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüse karşı aşı geliştirme çabası hızlı bir şekilde devam ediyor.

Koronavirüs aşısı konusunda diğer adaylardan bir adım önde olan Pfizer ve BioNTech’in geliştirdiği BNT162b1 isimli aşının klinik testleriyle ilgili yeni sonuçlar kamuoyu ile paylaşmıştı.

Nisan ve Mayıs ayında yaşları 18 ile 55 arasında değişen 60 sağlıklı gönüllü üzerinde denemelerin yapıldığını açıklayan yetkililer aşının koronavirüse karşı vücutta bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini duyurmuştu.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN