15 Temmuz gazisi Özcan Özsoy, tedavi gördüğü hastanede şehit düştü

15 Temmuz gazisi Özcan Özsoy, tedavi gördüğü hastanede şehit düştü

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde başına isabet eden kurşunla yaralanan 27 yaşındaki Özcan Özsoy, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini engellemeye çalıştığı sırada başına isabet eden kurşunla yaralanan 27 yaşındaki Özsoy, yaklaşık 4 aydan beri tedavisinin sürdüğü Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde şehit düştü. 

Şehidin ağabeyi Tekin Özsoy o gece yaşadıklarını Yeni Şafak'a anlattı. Kardeşinin son günlerinde bilincinin açıldığını söyleyen Özsoy, enfeksiyon sonucu dün gece 1.30'ta şehit olduğunu belirtti. Başına isabet eden kurşunla yaralanan 27 yaşındaki Özcan Özsoy, tedavi gördüğü  hastanede hayatını kaybetti.

Evli ve bir çocuk babası olan, daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'ın hastanede ziyaret ettiği Özsoy'un naaşı, Ankara'nın Haymana ilçesine  bağlı Sarıgöl Mahallesi'nde öğle namazına müteakip düzenlenecek cenaze töreninin  ardından toprağa verilecek. 

"BOĞAZI DELİKTİ, KONUŞAMIYORDU"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Meydanlara inin" çağrısı üzerine Beştepe'ye gittiklerini belirten Özcan Özsoy'un ağabeyi Tekin Özsoy, 15 Temmuz gecesini şöyle anlattı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla Beştepe'ye gittiklerini belirten Özsoy, kendisinin de o gece yaralandığını, ayakta tedavi gördüğünü söyledi. Kardeşinin tedavi döneminde konuşamadığını belirten Özsoy, "Boğazı delikti daha rahat nefes alıp verebilmesi için. Konuşamıyordu. Son dönem bilinci açılmıştı. Ufak ufak hareketler yapmaya başlamıştı. Bir gün öncesinde enfeksiyon başladı, dün gece de şehit oldu" ifadelerini kullandı.

Şehit Özcan Özsoy bugün memleketi Ankara'da defnedilecek. 30 yaşında olan Özsoy'un 3 yaşında bir oğlu vardı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN