16 Temmuz gazete manşetleri: Darbeye hayır - Gazetelerin birinci sayfası

16 Temmuz gazete manşetleri: Darbeye hayır - Gazetelerin birinci sayfası

Paralel Yapı'nın darbe girişimine gazeteler manşetlerinden ortak tepki gösterdi. Karar gazetesi "Darbeye hayır! Halk tankların üzerine çıktı" manşetiyle çıktı. Milliyet gazetesi "Olağanüstü gece" manşetini kullanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert tepkisine yer verdi. Sabah "FETÖ'cü darbeye milli irade tokatı" başlığını attı. Vatan ise "Son ihanet" manşetiyle darbeye tavır aldı. İşte 16 Temmuz gazete manşetleri ve birinci sayfaları.

Türkiye dün tarihinin en uzun gecelerinden birini yaşadı. Paralel çetenin darbe girişimi, halkın, siyasetin ve medyanın ortak tepkisiyle bertarak edildi. TSK'nın komuta kademesinin sert tepki gösterdiği ihanete karşı ana akım medyada ortak tavır gösterdi. Karar gazetesi internet sitesi gece boyunca sürdürdü demokrasi yanlısı yayınını Karar gazetesinin manşetine de taşıdı. Karar "Darbeye hayır" manşetiyle çıktı. Gazete "Unutulmasın ki bu millet demokrasiden vazgeçmez" vurgusu yaptı. 

16-07/16/kapak-copy-1468643397.jpg

Milliyet gazetesi ise "Olağanüstü gece" manşetini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararlı tavrını "Darbeciler başarılı olamaz" başlığı ile yansıttı. 

16-07/16/bugun-4.jpg

Sabah gazetesi ise "Fetö'cü darbeye milli irade tokadı" manşetini kullandı. TSK'daki bir grup hainin girişimi halktan döndü diyen gazete Meclisin, siyasilerin demokrasiye sahip çıktığına vurgu yaptı. 

16-07/16/sabah_160716.jpeg

Vatan gazetesi ise "Son ihanet" manşetiyle, geceyi özetledi. Darbenin 4 saatte bitirildiğini yazan gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bedelini ödeyecekler" sözlerini birinci sayfasına kullandı. 

16-07/16/bugun.jpg

Star gazetesinin manşeti ise "Demokrasiye millet sahip çıktı" şeklinde oldu. Erdoğan'ın sözleri "Asla boyun eğmeyeceğiz" başlığı ile birinci sayfada özetlenirken, 78 milyonun meydanları doldurmasına vurgu yapıldı. 

16-07/16/bugun-3.jpg

Paralel çetenin darbe girişimi nedeniyle Karar gazetesinin de aralarında bulunduğu gazetelerin baskısı yapılmasına rağmen dağıtımını engelledi. Ancak darbe girişimi bertaraf edildikten sonra dağıtım gerçekleştirildi. Bu nedenle gazeteler bayilere geç ulaştı. 

16-07/16/bugun_o.jpg

DİĞER GAZETE MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN