1915 Çanakkale Köprüsü'nün ihalesini kazanan belli oldu

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ihalesini kazanan belli oldu

Bakan Ahmet Arslan 1915 Çanakkale Köprüsü ihalesi sonucunu açıkladı. 1915 Çanakkale Köprüsü ihalesini Daelim (Kore) - Limak - SK (Kore) - Yapı Merkezi OGG kazandı.

Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu ve 1915 Çanakkale Köprüsü projesi için Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli kapsamında Sabah açılan ihaleylede proje zarftları açıldı en düşük teklifi Daelim (Kore) - Limak - SK (Kore) - Yapı Merkezi OGG oldu. Ortak girişim grubu köprü ve otoyol için toplam 16 yıl 2 ay 12 gün süre teklif etti.

Bakan Arslan, geçiş ücretinin 15 Euro+KDV olduğunu açıkladı

17-01/26/canakkale.jpg

VERİLEN TEKLİFLER

Buna göre, Cengiz İnşaat ve Kolin İnşaat ortaklığı, Çinli China Road and Bridge Corporation ile birlikte teklif verdi.


3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun üstlenicisi IC İçtaş ve İtalyan Astaldi ortaklığı, Çanakkale Köprüsü ve otoyoluna da talip oldu.

Güney Koreli Daelim Group da Türkiye'den Limak, SK ve Yapı Merkezi ile kurduğu ortaklık üzerinden teklif verdi.

Japon IHI Corporation ve Itochu da dev projeye, Türkiye'den Makyol ve Nurol ile kurdukları ortaklık ile talip oldu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı daha önce, Çanakkale Köprüsü için 4'ü Japon, 3'ü Çinli, 2'si Koreli, 1'i İtalyan olmak üzere toplam 24 firmanın ihale dosyası satın aldığını açıklamıştı. Bakanlık açıklamasına göre, projenin temel atma töreninin 18 Mart'ta yapılması planlanıyor.

Otoyollar ile birlikte 2023 yılında tamamlanıp hizmete alınması planlanan proje ihalesinin bu akşam saatlerinde tamamlanması ve kazanan ortaklığın açıklanması bekleniyor.

17-01/26/canakkale1915.jpg

24 FİRMA ŞARTNAME ALMIŞTI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü için 4'ü Japon, 3'ü Çinli, 2'si Koreli, 1'i İtalyan olmak üzere 24 firmanın ihale dosyası satın aldığını söylemişti.

AYAK AÇIKLIĞI EN BÜYÜK KÖPRÜ

1915 Çanakkale Köprüsü dahil Malkara-Çanakkale Kesimi Otoyolu, bağlantı yolları da dahil yaklaşık 101 kilometre otoyol ve 2 bin 23 metre orta açıklıkla dünyanın en uzun asma köprüsü olacak.

18 Mart 2017'de köprünün temelinin atılması planlanıyor. Köprünün Cumhuriyet'in 100. yılında hizmete sunulması öngörülüyor.

YAP-İŞLET-DEVRET MODELİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü'nce Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi Malkara-Çanakkale (1915 Çanakkale Köprüsü dahil) kesimi, yap-işlet-devret modeli kapsamında ihale ediliyor.

Söz konusu kesimin, belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde finansmanı, projelendirilmesi, yapımı, işletilmesi, işletme süresi boyunca her türlü bakımı, onarımı gerçekleştirilecek, sözleşme süresi sonunda ise otoyolun her türlü borç ve taahhütlerden arınmış şekilde, bakımlı, çalışır, kullanılabilir durumda ve bedelsiz olarak Karayolları Genel Müdürlüğü'ne devredilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN