1974 Kıbrıs Harekatını bilen isim uyardı: Türkler çıkarma yapabilir

1974 Kıbrıs Harekatını bilen isim uyardı: Türkler çıkarma yapabilir

45 yıl önce Kıbrıs Barış Harekatını tahmin eden ve uyarılarda bulunan eski Güney Kıbrıs Dışişleri Bakzanı Nikos Rolandis, aynı uyarıyı yine yaptı.

Times dergisinin Doğu Akdeniz ile ilgili yayımladığı habere göre bölgede devam eden sondaj krizinde Türkiye kritik öneme sahip. Haberde Türkiye, işgalcilikle suçlanırken Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin eski Dışişleri Bakanı tarafından yapılan uyarılaer da dikkat çekti. 

74'TEKİ UYARIYI TEKRARLADI

Times, Türkiye'nin 1974'te Kıbrıs'a çıkartma yapabileceği uyarısında bulunan birkaç kişiden biri olan eski Güney Kıbrıs Dışişleri Bakzanı Nikos Rolandis'in yine aynı uyarıyı yaptığını yazdı.

DOĞALGAZI TÜRKLERLE PAYLAŞIN

Nikos Rolandis'in, Kıbrıslı Rum lider Anastasiades'e iki yıl önce yazdığı mektupta "gelecekteki adımlarına dikkat etmesi ve doğalgaz gelirlerini Kıbrıslı Türklerle paylaşması" tavsiyesinde bulunduğu kaydediliyor.

Rolandis "Bu tehlikeli olabilir, çünkü Erdoğan kolay bir insan değil. Manipüle ediyor, Doğu ve Batı arasında gidip, geliyor. Herhangi bir ambargoya aldıracağını da sanmıyorum" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN