200 bin esnafı ilgilendiren destek başvurusu başladı

200 bin esnafı ilgilendiren destek başvurusu başladı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yiyecek ve içecek hizmeti sektöründe faaliyet yapan esnafın ciro kaybı desteği başvurularının başladığını açıkladı. Başvurular 31 Mart'a kadar e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, kafe ve restoran esnafına yapılacak ciro yardımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Pekcan, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “İşletmelerimiz ciro kaybı desteği başvurularını bugünden itibaren 31 Mart saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden yapılabileceklerdir. Koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen yiyecek ve içecek hizmeti faaliyetlerinde bulunan işletmelere verilecek ciro kaybı destek ödemeleri için başvuru sürecini başlattık” ifadelerini kullandı.

200 BİN ESNAFI İLGİLENDİRİYOR

Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında kapatılan veya kısıtlanan kafe ve restoranlara verilecek ciro kaybı desteğine ilişkin uygulama tebliği 17 Şubat’ta yayımlanmıştı. Buna göre, yaklaşık 200 bin restoran, lokanta, kafeyi doğrudan ilgilendiren ciro kaybı desteği başvuruları e-devlet üzerinden yapılacak, ödemeler doğrudan esnafın banka hesabına yatırılacak.

Destek programından, 2019 ve öncesi başladığı işine devam eden ve 27 Ocak tarihi itibarıyla faal mükellefiyeti bulunan, 2019 takvim yılındaki cirosu 3 milyon TL ve altında olan, söz konusu yıldaki cirosuna oranla 2020'de cirosu yüzde 50 ve üzerinde bir oranda azalan yiyecek ve içecek alanında faaliyet gösteren KDV mükellefiyeti olan işletmeler esas faaliyet konusu üzerinden yalnız bir kez faydalanabilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN