2016 KPSS P94 ile memur alımı yapan kurumlar | KPSS P94 kadroları

2016 KPSS P94 ile memur alımı yapan kurumlar | KPSS P94 kadroları

2016 KPSS sonuçlarını öğrenen adaylar gözünü, P94 puan türünden memur alımı yapacak olan kurumlara çevirdi. Peki P94 nedir, hangi kurumlar P94 ile memur alımı yapıyor? Sınav sonuçlarının açıklanması ile tercih yapacak olan adaylar puanları ile nerelere başvurabileceğini araştırmaya başladı. 2016 KPSS sonuçları ile P94 memur alımı yapan kurumlar ve ayrıntıları haberimizde...

Kasım ayında rekor katılım ile gerçekleştirilen 2016 KPSS ortaöğretim sınav sonuçları ÖSYM'nin resmi sitesinde açıklandı. Bazı kurumlar P94 puan türünden memur alımı yapacak. Hangi kurumlar P94 puan türü ile memur alımı yapıyor? Adaylar KPSS sonuçları ile birlikte P94 kadrosundan alım yapacak kurumlar listesini öğrenmek için arama yapıyor. P94 kadrolarını ve bilgileri haberimizden öğrenebilirsiniz.

KPSS P94 PUAN TÜRÜ NEDİR?

KPSS P94 puan türü aşağıdaki puanlardan oluşmaktadır:

% 50 Genel Yetenek
% 50 Genel Kültür

KPSS P94 İLE MEMUR ALIMI YAPAN KURUMLAR

KPSS P94 puanıyla aşağıdaki kurumlarca memur alımı yapılmaktadır:
B grubu kadro niteliği taşıyan tüm kadrolu memur ve sözleşmeli personel (ortaöğretim, lise)
Kpss p94 puan türü ortaöğretim, lise mezunlarının kpss puan türüdür, yani lise, ortaöğretim mezunuysanız bu puan türü sizi ilgilendiriyor demektir.

KPSS PUANI NASIL HESAPLANIR?

KPSS puanlarınız KPSS`de her bir test bölümünden yapmış olduğunuz netler kullanılarak hesaplanmaktadır. Her bir test bölümünde yapmış olduğunuz net sayısı, doğru cevaplamış olduğunuz soru sayısından yanlış cevaplamış olduğunuz soru sayısının dörtte birinin çıkarılmasıyla hesaplanır. KPSS Puanı özel formüller ve geçmiş yıllarda uygulanan KPSS'lerdeki istatistiksel veriler kullanılarak hesaplanmaktadır.

SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

KPSS SINAVI DEĞERLENDİRMESİ

Sınavda bulunan her test kendi içinde bir değerlendirmeye tabi tutuluyor. her bir test için doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılıyor ve bu şekilde puanlama yapılıyor. Elde edilen puanların da ortalama ve standart sapmaları hesaplanarak standart puanlar bulunuyor.

Herhangi bir testte doğru ya da yanlış hiçbir cevabı olmayan adaylar söz konusu test için yapılan hesaplamalara katılmayacak ve bu adaylara bahsi geçen test için standart puanları hesaplanmayacak.

Yani bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi ve puanlamaya katılabilmesi için Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin her ikisinden de az az 1 soruyu doğru ve ya yanlış olarak işretlemesi gerekiyor.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacak.

KPSS sınav puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacak. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır.

2016 Kpss Ortaöğretim Önlisans Sınavı hakkında merak edilenleri izleyebilirsiniz

2016 KPSS sonuçlarını öğrenen adaylar gözünü, P94 puan türünden memur alımı yapacak olan kurumlara çevirdi. Peki P94 nedir, hangi kurumlar P94 ile memur alımı yapıyor? Sınav sonuçlarının açıklanması ile tercih yapacak olan adaylar puanları ile nerelere başvurabileceğini araştırmaya başladı. 2016 KPSS sonuçları ile P94 memur alımı yapan kurumlar ve ayrıntıları haberimizde...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN