2019 Regaip Kandili ne zaman, hangi gün? Regaip gecesinin anlamı ne?

2019 Regaip Kandili ne zaman, hangi gün? Regaip gecesinin anlamı ne?

2019 Regaip Kandili ne zaman başlıyor? Regaip Kandili hangi gün? Regaip Kandili nedir? Bütün bu soruların yanıtı haberimizde. 2019 dini günler takviminde Regaip kandili, Miraç kandili ve Ramazanın başlamasından önceki son kandil olan Berat kandili ne zaman ve hangi tarihlerde idrak edilecek. Müslümanlar için önemli gün olarak bilinen ve üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili ne zaman? İşte 2019 Regaip kandili hakkında merak edilenler...

2019 Regaip Kandili ne zaman2019 dini günler takviminde Regaip Kandili hangi gün? Haberimizden merak ettiğiniz tüm detayları ve ayrıntıları bulabilirsiniz. Yerni yıla sayılı günler kala 2019 Regaip Kandili ne zaman idrak edilecek sorusunun yanıtı yüz binlerce Müslüman vatandaş tarafından sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. Nasıl ki haftanın günleri arasında Cuma günü faziletli bir gün ise, “üç aylar” olarak bilinen Receb, Şaban ve Ramazan ayları da fazileti büyük, feyiz ve bereketi bol, mübarek aylardır. İşte 3 ayların müjdecisi olan Regaip Kandili hakkında merak ettikleriniz. İslam alemi tarafından büyük önem taşıyan bu kandil gününde milyonlarca kişi ellerini Allah'a açıp dualarla buluşacak. İşte 2019 Regaip Kandili ne zaman, hangi gün idrak edileceğine dair ayrıntılar...

Müslümanlar için önemli bir gün ve gece olan Regaip Kandili vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Kelime anlamı güzel şeyleri arzu etmek olan Regaip Kandilinde vatandaşlar ibadetlerini yapacak. Peki, 2019 Regaip Kandili ne zaman idrak edilecek? İşte 2019 dini günler takvimi

18-12/23/2019-regaip-kandili.jpg

REGAİP KANDİLİ NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yayınlanan dini günler takvimi ile 2019 Regaip Kandili tarihi belli oldu. Yayınlanan takvime göre bu önemli gün 7 Mart 2019 Perşembe günü idrak edilecek.

2019 KANDİL GÜNLERİ NE ZAMAN?

7 Mart 2019 Perşembe günü Regaib Kandili.

2 Nisan 2019 Cuma günü Miraç Kandili.

19 Nisan 2018 Pazartesi günü Berat Kandili.

8 Kasım 2018 Pazartesi Mevlid Kandili.

8 Mart 2018 Pazartesi günü Üç Aylar başlangıcıdır.

18-12/23/3-aylar.jpg

ÜÇ AYLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bu yılki Dini takvime göre üç aylar 08 Mart 2019'da başlayacak. Üç Aylar; birbiri ardına açılan rahmet ve mağfiret kapıları olan Recep, Şaban ve Ramazan ayını içinde barındıran, Regâib kandiliyle başlayan, Miraç ve Berat'le devam eden, bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşan, Ramazan bayramıyla da maddî ve manevî alanda “Bayram"a dönüşen manevi yükseliş ve bağışlanma aylarıdır. Bu mübarek ayların manevi değerine Hz. Peygamber işaret etmiş ve şöyle buyurmuşlardır:

“Recep Allah"ın ayı, şaban benim ayım, ramazan da ümmetimin ayıdır."(Aclûnî, Keşfu'l-Hafâ, I, 423, Hadis No: 1358)

“Ey Allah'ım! Recep ve şabanı bize mübarek kıl, bizi ramazana kavuştur."(Ahmet b. Hanbel, Müsned, I, 259)“Allah'ım! Bizleri Regâible Sana rağbet eden, Miraç ile yücelen, Berat ile kurtuluşa eren, Kadrini idrak ederek Ramazanın sonunda cenneti hak eden kullarından eyle!"

18-12/23/regaip-kandili.jpg

REGAİP NEDİR?

Regâib, Arapça bir kelimedir."reğa-be" kökünden gelmektedir. "Reğa-be", kelime olarak, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir. "Reğîb" kelimesi ise, "reğabe"'den türemiş olan bir isimdir ve kendisine rağbet edilen, arzulanan, taleb edilen şey demektir. Müennesi, "reğîbe"dir. "Reğîbe"nin çoğulu da "reğâib" dir. Kelime olarak "regâib"in aslı budur.

REGAİP KANDİLİNDE NELER YAPILMALIDIR?

1. Kur'an-ı Kerim okuyarak,

2. Peygamberimiz ( a.s.m)'ın mübarek duası olan Cevşen-ül Kebiri okuyarak,

3. Aile bireyleriyle birlikte günün mana ve ehemmiyeti hakkında sohbet ederek,

4. Allah rızası için namaz kılarak,

5. Hayatımızın geçmiş günleri ve yılları hakkında muhasebe yaparak,

6. Günahlarımızın bağışlanması için Allah'tan af dileyerek,

7. Sevgili Peygamberimize bol bol salât ve selâm okuyarak,

8. Dünya ve ahirete ait dileklerimiz için dua ederek,

9. Hastaları, yaşlıları ziyaret ederek; yoksulları, öksüz ve yetimleri sevindirerek, 

10. Eş, dost ve yakınlarımızla tebrikleşerek,

11. Dargın ve küskünleri barıştırarak, değerlendirebiliriz.

18-12/23/2019-kandil-gunleri.jpg

2019 KANDİL GÜNLERİ NE ZAMAN?

7 Mart 2019 Perşembe günü Regaib Kandili.

2 Nisan 2019 Cuma günü Miraç Kandili.

19 Nisan 2018 Pazartesi günü Berat Kandili.

8 Kasım 2018 Pazartesi Mevlid Kandili.

8 Mart 2018 Pazartesi günü Üç Aylar başlangıcıdır.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN