2019 YKS sınavında birinci kim oldu? TYT AYT sınavında kaç kişi tam puan aldı? Sonuçlar açıklandı

2019 YKS sınavında birinci kim oldu? TYT AYT sınavında kaç kişi tam puan aldı? Sonuçlar açıklandı

ÖSYM tarafından yapılan ‘2019 YKS sınavında birinci kim oldu?’ sorusu, sonuçların açıklanmasıyla birlikte merak edilir oldu. Her yıl çeşitli kentlerde tam puan yaparak öğretmenlerini ve yakınlarının göğsünü kabartan adaylar, ilgi ile takip edilir. Bu yıl da bu gelenek bozulmadı ve sosyal medyada, ‘2019 TYT AYT sınavında kaç kişi tam puan aldı, birinci kim oldu?’ soruları sorgulanmaya başlandı. İşte aradıklarınız…

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi), 2019 YKS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) sonuçlarını daha önce paylaştığı takvimden önce, yani 18 Temmuz yerine 17 Temmuz’da erişime açtı. Sınav sonuçlarını öğrenen adaylar 23-29 Temmuz tarihlerinde tercih işlemlerini yapacak. Tercihlerini yapacak adaylar şimdiden üniversitelerin taban puanlarını, yüzdelik dilimlerini ve başarı sıralamasını öğrenmeye başladı. Bunun yanında her yıl merak edilen bir diğer olay ise, ‘2019 YKS, TYT, AYT sınavında kim birinci oldu?’ konusu… Yurdun çeşitli bölgelerinden YKS sınavından iyi sonuç alan adaylara ilgi büyüktür. Peki 2019 YKS sınavında kaç kişi tam puan aldı? Tüm bu gelişmeler karar.com’da yer alacak…

2019 YKS (TYT VE AYT) SINAVINDA KAÇ KİŞİ BİRİNCİ OLDU?

YKS sınav sonuçları açıklandı. YKS yani TYT, AYT sınav sonuçlarının ardından ‘YKS sınavında kim birinci oldu?’ sorusu da araştırılıyor. 2019 YKS eşit ağırlık bölümü birincisi, 500 tam puan yapan Cuma Taş oldu. 

YKS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

YKS sınav sonuçlarının, 18 Temmuz 2019 tarihinde açıklanması bekleniyordu. Ancak ÖSYM, YKS sınav sonuçlarını 17 Temmuz 2019 saat 01:20 civarında açıkladı. YKS sınav sonuçları 2018 yılında da beklenen tarihte açıklanmış, ancak saat olarak ÖSYM sonuçları gece yarısı 00:01’de paylaşmıştı. Bu yıl da erken açıklanan sonuçlar gece yarısı erişime açıldı.

19-07/17/yks-birincisi-tercihini-acikladi-4159280.jpg

YKS EA BİRİNCİSİ BİRİNCİSİ BELLİ OLDU

2019 YKS sınav sonuçlarına göre eşit ağırlık puan türünde 500 tam puan alan Cuma Taş, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde okumak istediğini açıkladı. Oradan mezun olduktan sonra da devletin önemli kademelerinde çalışıp, diplomat olmak istediğini belirten Cuma Taş, YKS'nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi'ndeki (AYT) tüm sorulara doğru yanıt vererek EA puan türünde 500 tam puan aldı. Ankara Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi olan Cuma Taş, Türkiye birinciliğini elde ederek, büyük bir başarıya imza attı. Sınava düzenli ve planlı çalışarak hazırlandığını ifade eden Cuma Taş, çok çalışmanın her zaman başarı getirmediğini öne sürerek, planlı çalışmanın daha doğru olduğunu vurguladı.

DİPLOMAT OLMAK İSTİYOR

Cuma Taş, YKS sınavına hazırlanırken sosyal aktivitelere de zaman ayırdığını vurgulayarak, sınava hazırlanırken yoğun çalışmanın insanı bunalttığını anlattı. Bundan dolayı dinlenme ihtiyacı duyulduğunu aktaran Cuma Taş, boş zamanlarında ailesiyle ve arkadaşlarıyla vakit geçirdiğini kaydederek, okuldaki sosyal aktivitelere de katılmayı ihmal etmediğini belirtti. Başarılı olmak adına adayların sınava hazırlık döneminde kaygı ya da stres olmamaları gerektiğini aktaran Cuma Taş, heyecan yapmadan, sakin bir biçimde şekilde, herkesin kendisine güvenerek sınava girmesi gerektiğini kaydederek, ailesinin ve çevresinin kendisine güvendiğini hissettiğinde kendisine olan güveninin de arttığını bildirdi. Gelecekte diplomat olmak istediğini yineleyen Cuma Taş, yıllardır hayalini kurduğu üniversite ve bölümde okuduktan sonra diplomat olarak çalışmak istediğini tekrarladı.

 DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

SÖZEL BÖLÜMCÜSÜ DE 18'LİK ALPTUĞ

Alptuğ Karakoyunlu, YKS sözel puan türünde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Konuları derste anladığını vurgulayan Alptuğ Karakoyunlu, başarının sırrını da açıkladı: öz güven... 18 yaşındaki Alptuğ Karakoyunlu, sözel puan türünde 500, kendi alanı olan eşit ağırlıkta ise 491,86 puan alarak, eğitim gördüğü Antalya Anadolu Lisesi'ndeki öğretmenlerini ve arkadaşlarının göğsünü kabarttı. Eşit ağırlık bölümünde derece yapmaya çalışırken sözel puan türünde Türkiye birinciliğini elde eden Karakoyunlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınava hazırlık sürecinin keyifli geçtiğini, hiç zorlanmadığını söyledi. Antalyaspor'un altyapısında lisanslı sporcu olan Karakoyunlu, "Sinemaya, halı saha maçına da gittim, bilgisayarda da oynadım. Ben kendimi bildiğim için ona göre çalıştım. Herkes kendi potansiyeline göre çalışma programı belirlemeli. Ben konuları görsel anlamda çalışınca daha iyi anlıyorum, başkası okuyarak anlayabilir. İzin günlerimi kendime ayırdım, tatilimi de yaptım. Derslerde konulara çok iyi odaklandığım için sonradan yük olmadı. Konuları derste anlıyordum. Bence başarının sırrı öz güven." diye konuştu. Hukuk fakültesini kazanmak istediğini belirten Karakoyunlu, bu alanda okuyup, ileride başarılı bir hukukçu olmak istediğini vurguladı. Ailesinin baskı kurmadığını, hiç stres yaşamadığını aktaran Karakoyunlu, "Aslında eşit ağırlık bölümünden derece yapmaya çalışıyordum, sözelden gelen birincilik beni şaşırttı, bunu beklemiyordum. Tercihimi eşit ağırlıktan yapacağım. İyi bir hukukçu olmak istiyorum." dedi. Baba Azmi Karakoyunlu ise oğlunun her zaman başarılı olduğunu, Türkiye birinciliğiyle gurur duyduklarını dile getirdi.

19-07/18/thumbs_b_c_69a5c33e663ce1f21bd3e08c11dc1dda.jpg

Oğlunun her zaman sorumluluğunu bilen bir evlat olduğunu anlatan Karakoyunlu, "Aile olarak sadece ortamı, donanımları sağladık. Sınav sonucunu saat 01.30'da öğrendik. O gece sevinçten uyuyamadık. 03.00'te hocalarını uyandırıp, güzel haberi verdik." dedi. Oğlunun başarısından dolayı eşiyle Mehmetçik Vakfına bağışta bulunduklarına değinen Karakoyunlu, anaokulundan liseye kadar çocuğuna destek veren Antalya Bilim ve Sanat Merkezi ile etüt merkezi hocalarına teşekkür etti. Karakoyunlu, "Hiçbir zaman devletten şaşmadık. Oğlum başarılı olduğu için özel okullardan çok talep geldi ama biz kabul etmedik. Çünkü devlet bu imkanı sağladı. Devlet okulundan mezun oldu." diye konuştu. Anne Yasemin Karakoyunlu ise mutlu ve gururlu olduğunu, oğlunun her zaman hedefini belirleyerek çalıştığını, sorumluluğunu bildiğini söyledi. Herkesin önce hedef belirlemesi gerektiğini belirten Karakoyunlu, "Düzenli uyku, düzenle beslenme ortamı sağladık. Hiçbir zaman baskı kurmadık." ifadesini kullandı.

19-07/18/eylul_ekimyeni_f63d609c-c3a1-4049-8a0a-0322e71b7b6d.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN