24. Dönem Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk AK Parti'den istifa etti

24. Dönem Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk AK Parti'den istifa etti

Eski Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk yaptığı basın toplantısıyla AK Parti'den istifa ettiğini açıkladı. Öztürk, "İlkelerime yakın bulduğum oluşum Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun yürüttüğü harekettir" dedi.

24. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk yaptığı basın toplantısıyla partisinden istifa ettiğini açıkladı.

“Ülkemizin içinde bulunduğu siyasi, siyasal ve ekonomik durumları da bulundurarak, istifa sürecimi ertelemiştim" diyen Öztürk, "Ancak partimin yetkili organları gelinen bu noktada öz eleştiriye açık olmadığını gördüm" diyerek istifasını açıkladı.

Öztürk sözlerine şöyle devam etti:

"Oysa ki AK Parti’nin kuruluş felsefesinde özgürlükçü bir duruşla, bazı kurumların tekelinde olan siyasetteki zincirlerinin kırılması vardı, bunu da bazı dönemlerde başardık. AK Parti’nin hak ve hakikatin yanından uzaklaşarak siyaseti kendi çıkarları doğrultusunda yapan kişiler tarafından kullanılmasına zemin hazırladığını düşünüyorum. Kul ve kamu haklarının olmazsa olmazımızdan hızla uzaklaştırıldığımızı da belirtmek isterim. Bilgiye dayalı, Türkiye'de siyasette değişim ve dönüşümü gerçekleştirecek, kurumsallaştıracak ve geleceğe umutla bağlanacak yeni bir siyasi partiye fikren ve gönül olarak destek olacağım."

 Öztürk, gazetecilerin 'fikren ve gönül olarak destek olacağı yeni bir siyasi parti' hakkında biraz daha bilgi vermesini istemesi üzerine şunları kaydetti:

"İlkelerime yakın bulduğum oluşum Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun yürüttüğü harekettir. Çok sayıda eski Bakan, İl Başkanı ve Milletvekili de oluşum içerisinde yer almakta. Çok kısa bir sürede partinin kurulacağını öngörüyorum."

Mustafa Öztürk kimdir?

24. dönem AK Parti Bursa Milletvekili olan, Öztürk, 2011-2015 yıllarında TBMM'de Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Katip Üyeliği ve Türkiye Bulgaristan Dostluk Grubu Başkanı olarak çalıştı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN