28 ilde ve Bakanlık'ta FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı

28 ilde ve Bakanlık'ta FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı

FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 60 şüphelinin yakalanması için İstanbul merkezli 28 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada Gençlik ve Spor Bakanlığından ihraç edilen 27 kişiye gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Gençlik ve Spor Bakanlığında görevli olup  KHK ile  FETÖ kapsamında görevden ihraç edilen ve Bylock kullandıkları tespit edilen  27 kişi hakkında 30/01/2018 tarihinden itibaren gözaltı kararı verilmiş olup, gözaltı kararı verilen FETÖ şüphelilerinin işlemleri devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

İSTANBUL MERKEZLİ 28 İLDE OPERASYON

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ üyelerine sözde eğitim danışmanlığı yaptıkları öne sürülen ve örgütün şifreli mesajlaşma programı ByLock kullandıkları tespit edilerek, mesajlaşma içerikleri çözümlenen 60 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çeşitli meslek gruplarından şüphelilerin yakalanması için İstanbul merkezli 28 ilde 60 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında bazı zanlıların gözaltına alındığı ve adreslerdeki aramaların sürdüğü bildirildi.

İSTANBUL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN