29 bin göçmene Meksika'da gözaltı

29 bin göçmene Meksika'da gözaltı

Meksika'da ABD'ye geçmek isteyen 29 bin kaçak göçmen gözaltına alındı. Göçmenlerin en çok Honduras, El Salvador ve Guatemala uyruklu oldukları belirtildi. ABD ve Meksika hükümetleri arasında 'Meksika'da Kal' mutabakatı imzalanmıştı.

Orta Amerika ülkelerinden hareket ederek yasa dışı yollarla ABD'ye geçmek isteyen binlerce kişi Meksika'da gözaltına alındı.

Meksika Gümrük ve Sınır Koruma (CBP) Kurumu'ndan yapılan açıklamada, ABD'ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 29 bin 200 göçmenin, ocak ayında güvenlik güçlerince gözaltına alındığı kaydedildi. 

Açıklamada, bu sayının geçen yıl kasım ayında 32 bin 514, aralıkta ise 32 bin 857 olduğu belirtildi. 

Kaçak göçmenlerin en çok Honduras, El Salvador ve Guatemala uyruklu oldukları vurgulandı.

NE OLMUŞTU?

Orta Amerika ülkelerinden yola çıkan çok sayıda göçmen, Guatemala ve Meksika üzerinden ABD'ye ulaşmaya çalışıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, göreve geldikten sonra Orta ve Güney Amerika'dan gelen göçmenleri Meksika sınırında bekletme kararı almıştı.

ABD ve Meksika hükümetleri arasında varılan 'Meksika'da Kal' mutabakatı kapsamında, bu ülke üzerinden ABD'ye göç başvurusunda bulunan üçüncü ülke vatandaşlarının, başvuru işlemleri sonuçlanana kadar sınır kenti Tijuana'da ikamet etmesi öngörülmüştü.

ANKARA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN