2'si Harem-i Şerif görevlisi 5 Filistinli gözaltına alındı

2'si Harem-i Şerif görevlisi 5 Filistinli gözaltına alındı

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da 2'si Harem-i Şerif görevlisi 5 Filistinli gözaltına aldı.

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da 2'si Harem-i Şerif görevlisi olmak üzere 5 Filistinliyi gözaltına aldı.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Sözcüsü Firas Dibs, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail polisinin Mescid-i Aksa'daki Rahmet Kapısı Mescidi'nde görevli Harem-i Şerif korumalarından Bedr er-Recebi'nin yanı sıra 3 Filistinliyi gözaltına aldığını belirtti.

Mescid-i Aksa'da gözaltına alınan Filistinlilerden 2'sinin kadın olduğuna dikkati çeken Dibs, ayrıca Mescid-i Aksa Koruma Amirliği Akşam Nöbeti Birim Başkanı Eşref Ebu Rumeyle'nin de sabah saatlerinde İsrail polisince ifadeye çağrıldığını ve sonrasında gözaltına alındığını aktardı.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Sözcüsü, halen gözaltına tutulan Ebu Rumeyle'nin yarın mahkemeye çıkarılacağını dile getirdi. 

Filistin'deki yerel kaynaklarına göre, İsrail polisi bu sabah işgal altındaki Doğu Kudüs'ün İseviyye Mahallesinde 3 Filistinliyi gözaltına almıştı.

KUDÜS/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN