3 büyükler 38 yıl sonra Avrupa'da yok

3 büyükler 38 yıl sonra Avrupa'da yok

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Rangers'a yenilerek Avrupa kupalarından elendi. Böylece üç büyükler olarak bilinen Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray 38 yıl sonra Avrupa kupalarına katılamamış oldu.

Bu sezon Avrupa kupalarında elemelerde mücadele eden 3 Türk takımı da elendi.

Galatasaray; Beşiktaş ve Aytemiz Alanyaspor'dan sonra Avrupa kupalarından elenen üçüncü Türk temsilcisi oldu.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Portekiz temsilcisi Rio Ave'ye, Aytemiz Alanyaspor ise aynı turda Norveç ekibi Rosenborg'a elenmişti.

BAŞAKŞEHİR VE SİVASSPOR DEVAM EDECEK

Türk ekiplerinden Medipol Başakşehir UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, Demir Grup Sivasspor ise UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasında mücadele edecek.

İstanbul'un 3 büyükleri 38 yıl sonra ilk kez Avrupa'da ön elemeleri aşamadı. 1981/82 sezonunda 3 büyükler olan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kupalara katılamamıştı.

Bir önceki sezonun şampiyonu Trabzonspor, Şampiyon Kulüpler Kupası'nın ilk turunda Dinamo Kiev'e elenmişti. Kupa Galipleri Kupası'na katılan Ankaragücü ise SKA Rostov'a elenmişti.

1995/96 sezonunda üç büyükler, yine ekime kalamadan elenmiş ancak o dönem grup aşamasına denk gelen UEFA Kupası 1. Turu'nda Fenerbahçe, Real Betis'e karşı mücadele etmişti.

Bu sezon Fenerbahçe kupalara katılamazken, Beşiktaş 3. ön eleme turunda, Galatasaray ise playoff aşamasında veda etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN