43 ilde TSK kriptolarına darbe: 102 muvazzaf asker tutuklandı

43 ilde TSK kriptolarına darbe: 102 muvazzaf asker tutuklandı

İstanbul merkezli 43 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 176 muvazzaf askerden 102'si tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 204 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı verilmişti.

İstanbul merkezli 43 ilde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 176 muvazzaf askerden 102’si tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, 204 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı verildi.

Şüphelilerden 3’ü farklı soruşturmalardan tutuklu bulunduğu, 1’i de kanser tedavisi gördüğü gerekçesiyle gözaltı kararları infaz edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 9 Temmuz’da 43 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 200 şüpheliden 176’sı yakalandı.

25 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

İşlemleri tamamlanan şüphelilerden 36’sı etkin pişmanlıktan yararlanarak örgüt ve mensupları hakkında ayrıntılı ve örgütü deşifre edici yönde faydalı açıklamalarda bulunduklarından, 2’si sağlık durumları nedeniyle, 1’i de delil durumu nedeniyle emniyetten serbest kaldı.

Sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edilen 127 zanlıdan 102’si tutuklanırken, 25’i ise hakemlik önünde etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandıkları gerekçesiyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüphelilerden 10’unun emniyetteki sorgularının sürdüğü, firari 24 zanlının yakalanmasına çalışıldığı bildirildi. 

İSTANBUL/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN