5 Kasım koronavirüs tablosu: Can kaybı sayısı 80'in üzerine çıktı

5 Kasım koronavirüs tablosu: Can kaybı sayısı 80'in üzerine çıktı

Son dakika... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 81 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam can kaybı sayısının 10 bin 639'a yükseldiğini açıkladı. Toplam hasta sayısı ise 2 bin 311artarak 386 bin 820'ye çıktı.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Tablosu'nu paylaştı. 5 Kasım'da açıklanan son 24 saatlik verilere göre; 2311 yeni hasta tespit edildi, vefat sayısı ise 81 olarak gerçekleşti. Böylece Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 10 bin 639'a, toplam hasta sayısı ise 386 bin 820'ye yükseldi.

screenshot-3

Son 24 saatte tedavisi tamamlanan 1714 hastanın daha taburcu olmasıyla toplam iyileşen hasta sayısı 332 bin 379'a yükseldi. Toplam test sayısı 14 milyon 700 bin 951, ağır hasta sayısı ise 2564'e yükseldi. Hastalarda zatürre oranı da yüzde 4.7 oldu.

CAN KAYBI SAYISINDA 6 AY ÖNCESİNE DÖNÜLDÜ

Öte yandan, koronavirüs kaynaklı can kaybı 188 gün sonra 80'in üzerine çıktı. En son 1 Mayıs tarihinde Kovid-19 nedeniyle 84 kişi hayatını kaybetmişti.

"BU ARTIŞA ENGEL OLMAK ZORUNDAYIZ"

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün tespit edilen 2.311 yeni hastamız var. Ağır hasta sayımız dünden 100 fazla. Bu artışa engel olmak zorundayız. Hastalığa yakalanmayı göze alacak kadar mecbur olmadıkça temas ve hareketlilikten uzak durun. Hijyene önem verin. Maske kullanın" ifadelerini kullandı.

Dün açıklanan tabloda 77 kişinin hayatını kaybettiği, 2 bin 391 kişiye de yeni hasta tanısı konulduğu belirtilmişti. 1841 kişi de virüsü yenerek sağlığına kavuşmuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN