53 yıl önce Antartika'da kaybettiği cüzdanına ABD'de kavuştu

53 yıl önce Antartika'da kaybettiği cüzdanına ABD'de kavuştu

ABD’nin San Diego şehrinden Paul Grisham, 1967’de ABD Donanma meteoroloğu olarak Antarktika’da görev yaparken kaybettiği cüzdanına 53 yıl sonra kavuştu.

ABD’nin San Diego şehrinden Paul Grisham, 1967’de ABD Donanma meteoroloğu olarak Antarktika’da 13 aylık bir göreve atandı. Burada cüzdanını kaybeden Grisham, 53 yıl sonra cüzdanına kavuştu. 

Arizona eyaletinin Douglas şehrinde büyüyen Grisham, 1948'de ABD Donanması'na katıldı. Grisham, hava durumu teknisyeni ve ardından meteoroloji uzmanı oldu. Grisham daha sonra 'Deep Freeze Operasyonu'nun bir parçası olarak Antarktika'ya atandı ve Ekim 1967'de kıtaya gönderildi.

Grisham görevi sırasında cüzdanını kaybetti ve söz konusu cüzdan 2014’te Antarktika’nın Ross Adası’ndaki McMurdo İstasyonu’ndaki bir yapının yıkılması sırasında bulundu. Birçok e-posta, sosyal medya mesajı ve mektuptan sonra cüzdan Grisham’a ulaştırıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN