64. Hükümeti kurma görevi Başbakan Davutoğlu'na verildi

64. Hükümeti kurma görevi Başbakan Davutoğlu'na verildi

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında gerçekleşen görüşme sonrası hükümet kurma görevi Davutoğlu'na verildi. Beştepe'deki görüşme sonrası Davutoğlu'nun 28 Kasım'a kadar yeni hükümeti kurması bekleniyor.

[Karar]

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 64. hükümet kurma görevini Davutoğlu'na verdi. Ahmet Davutoğlu, 15 ayda 4. kez hükümeti kurma görevini üstlendi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşme saat 17.05'te başladı ve yaklaşık 40 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama

Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklamada şöyle denildi:

Sayın Cumhurbaşkanımız, bugün Konya Milletvekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul ederek, 64'üncü Cumhuriyet Hükümetini kurmakla görevlendirmişlerdir.

Erdoğan görevi verdi

1 Kasım'daki erken genel seçimlerinin ardından oluşan yeni parlamentoda milletvekilleri yemin ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu hükümeti kurmakla görevlendirdi.

Süreç 28 Kasım'a kadar tamamlanacak

Yeni hükümetin kurulması ve güvenoyu süreçlerinin de 28 Kasım'da tamamlanması bekleniyor.Kasım ayının ilk günü yapılan seçimde AK Parti yüzde 49.4 oy ve 317 sandalye ile tek başına hükümet kurma çoğunluğuna ulaşmıştı.

15-11/17/aa_picture_20151117_6826617_high.jpg
Başbakan Davutoğlu 4. kez hükümet kurma görevini aldı.

Davutoğlu 4. kez hükümet kuracak

Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildikten sonra AK Parti Genel Başkanı olan Davutoğlu ilk kez hükümeti kurmakla görevlendirilmişti. 1 Haziran seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan 2. kez görevi Davutoğlu'na verdi. Ancak kanuni süre için koalisyon görüşmeleri başarısız olunca hükümet kurulamadı. Erdoğan, Davutoğlu'nu geçici seçim hükümetini kurmakla görevlendirdi. 3 kez hükümet kurmakla görevlendirilen Davutoğlu bugün 4. defa hükümet kurma görevini Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aldı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN