72 erkek personele komutanlık yapıyor: Jandarmanın göz bebeği Refika Teğmen

72 erkek personele komutanlık yapıyor: Jandarmanın göz bebeği Refika Teğmen

Balıkesir'in Karesi ilçesi Jandarma Komutanlığında görevli 72 erkek personele komutanlık yaparak bölgesinin güvenliği ve huzuru için çalışan 2 çocuk annesi Teğmen Refika Taş, küçük yaştan beri hayali olan subay üniformasını gururla taşıyor.

Küçük yaştan beri asker üniformasına olan ilgisi hiç kaybolmayan Teğmen Refika Taş, babasını kaybettiği 12 yaşında subay olmaya karar verdi. Çevresinin önceleri çocukluk hevesi olarak gördüğü subaylığı aklından hiç çıkarmayan Refika Taş, ailesinin desteğiyle subay oldu.

Refika Taş, sadece erkeklerin yapabileceği bir iş olarak görülen askerliği binbaşı eşinin de etkisiyle yaşamının her anında yaşar hale geldi.

18-03/07/r1.jpg

72 PERSONELE KOMUTANLIK YAPIYOR

Karesi Jandarma Komutanı olarak emrindeki 72 personeliyle ilçenin huzuru için mesai mefhumu gözetmeden çalışan 33 yaşındaki Taş, mesleğini severek yapmanın hazzını yaşıyor. Balıkesir'in Karesi ilçe Jandarma Komutanı Refika Taş, içinde vatan aşkı olan herkesin cinsiyet ayrımı olmaksızın kolluk kuvvetinde görev yapabileceğini söyledi.

18-03/07/r2.jpg

Taş, küçük yaştan beri asker olmak istediğini ifade ederek, çevresindekilerin çocukluk hevesi olarak gördüğü bu mesleği yapmaya babasını kaybettiği 12 yaşında karar verdiğini kaydetti.

"BU GÖNÜL İŞİDİR"

Taş, "Ailemde hiç kolluk kuvveti mensubu yoktu. Resmi üniformayı çok seviyordum, hep jandarma olmak istiyordum. Yapım itibarıyla olsa gerek, hırçın ve tuttuğunu koparan bir yapıya sahip biriydim. Ailemin ve kardeşimin desteğiyle jandarma subayı oldum" dedi.

18-03/07/r3.jpg

"Bu üniformayı giyince cinsiyetinizden çok işiniz ön plana çıkmaktadır" diyen Taş, "Kolluk kuvveti mensubu olmayı seçtiyseniz tüm zorlukları kabul ettiniz demektir. Bunun yanı sıra toplumumuzda genel kanı olarak erkek egemenliğinde ve erkek işi olarak görülen bu işi yapmaya kalkışmak da bir kadın subay olarak cesaret ister. Benim açımdan bu meslek çok zor değil, yüreğinde vatan sevgin varsa çok kolay. Mesleğin katı kuralları bulunuyor olsa da bu gönül işidir" ifadelerini kullandı.

 18-03/07/r4.jpg

Komutasındaki 72 personelle Karesi ilçesinin kırsal bölgesinde halkın huzur ve güveni için mesai yaptıklarını anlatan Refika Taş, mesleğini tüm kadınlara önerdiğini sözlerine ekledi.

BALIKESİR/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN