78. Altın Küre ödüllerinde Jane Fonda‘ya Yaşam Boyu Başarı Ödülü verilecek

78. Altın Küre ödüllerinde Jane Fonda‘ya Yaşam Boyu Başarı Ödülü verilecek

28 Şubat’ta düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak 78. Altın Küre ödüllerinde, usta oyuncu Jane Fonda‘ya yaşam boyu başarı ödülü niteliğindeki Cecil B. DeMille Ödülü verilecek.

Hollywood Yabancı Basın Derneği (HPFA), 28 Şubat’ta düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak 78. Altın Küre ödüllerinde, usta oyuncu Jane Fonda‘ya yaşam boyu başarı ödülü niteliğindeki Cecil B. DeMille Ödülü‘nün takdim edileceğini açıkladı.

FilmLoverss‘ın IndieWire‘dan aktardığı habere göre, “Fahişe” (Klute) ve “Eve Dönüş” (Coming Home) filmleriyle iki kez Oscar’a değer görülen Fonda; 1960’da “Uzun Hikâye” (Tall Story) ile başlayan sinema kariyerine “Son Gerçek” (They Shoot Horses, Don’t They?), “Barbarella”, “Olağandışı Öyküler” (Histoires extraordinaires) gibi pek çok farklı film sığdırdı. Usta oyuncu son yıllarda ise Netflix dizisi “Grace and Frankie” ile adından söz ettirdi. Aynı zamanda bir aktivist olarak öncülük ettiği protestolarla da zaman zaman gündeme geldi.

HFPA başkanı Ali Sar, sinema dünyasına önemli katkıları olan kişilere verilen bu ödülün Fonda’ya verileceğinin açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, Jane Fonda’nın elli yıldır işini aktivizmiyle birleştirdiğini ve elde ettiği konumu günümüzün en önemli toplumsal sorunlarına dikkat çekmek için kullandığını söyledi. Usta oyuncuyu onurlandıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Son olarak “Kitap Kulübü” (Book Club) filmiyle beyazperdeye konuk olan Fonda, önümüzdeki aylarda “Grace and Frankie”nin yedinci sezonuyla izleyicilerin karşısına çıkacak.

Daha önce Cecil B. DeMille Ödülü’nü Jeff Bridges, Robert De Niro, Audrey Hepburn, Harrison Ford, Jodie Foster, Sophia Loren, Sidney Poitier, Steven Spielberg, Tom Hanks gibi sanatçılar almıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN