9. sınıflar ne zaman okula başlayacak? Bakan Selçuk açıkladı

9. sınıflar ne zaman okula başlayacak? Bakan Selçuk açıkladı

Mesleki liselerde 5 Ekim itibarıyla yüz yüze eğitim başladı. Bakan Selçuk, 9, 10, 11 ve 12. sınıflar için de detayları paylaşıştı. Peki 9. sınıflar ne zaman okula başlayacak? Okula gitmeyen yok yazılacak mı? İşte tüm gelişmeler…

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamda, ‘9. sınıflar ne zaman okula başlayacak?’ sorusuna cevap veren Bakan Selçuk, 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıfların yüz yüze eğitime başlayacağını duyurdu. Selçuk, salgının seyrine göre diğer sınıflarda da yüz yüze eğitime geçilebileceği sinyalini verdi.

9. SINIFLAR NE ZAMAN OKULA BAŞLAYACAK?

Okullarda yüz yüze eğitime aşamalı olarak geçileceğini vurgulayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, MEB olarak ikinci aşama için hazır olduklarını vurgulayarak, 2-3-4-8 ve 12. sınıfların da yüz yüze eğitime başlayacağını duyurdu.

12 Ekim’de yüz yüze eğitime başlayacak öğrencilerin haftanın iki günü okulda olacağına dikkati çeken Selçuk, çocukların okulda kalış süresinin kısaltılacağını kaydetti.

12 Ekim tarihi itibarıyla liselerin yalnızca 12. sınıflar için açılacağını paylaşan Bakan Selçuk, MEB tarafından 9. 10. ve 11. sınıfların okula gideceği tarihin henüz netleşmediğini belirterek, kararın vaka sayılarına göre alınacağını ifade etti.

OKULA GİTMEK ZORUNLU MU?

Teknik ayrıntıların kısa zaman içerisinde paylaşılacağını vurgulayan Selçuk, daha evvel veli rızasının önemli olduğunu açıkladıklarını, yine istemeyen velilerin çocuklarını okula göndermeyeceğini kaydederek, okullarda yoklama alınmayacağını paylaştı. Devamsızlık sorunu olmayacağını ifade eden Selçuk, velisi tarafından okula gönderilmeyen öğrencinin uzaktan eğitime devam edeceğini bildiridi.

Köy okullarında da yüz yüze eğitimin başlayacağını paylaşan Selçuk, ilk ve orta okul kademelerinin açılacağını vurgulayarak, İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun görüşlerine göre bazı okulların açılmaması ve kapatılmasının söz konusu olacağını da anımsattı.

9-siniflar-ne-zaman-okula-baslayacak-bakan-selcuk-acikladii.jpg

MESLEKİ VE TEKNİK LİSELER BAŞLADI

5 Ekim 2020 tarihi itibarıyla mesleki ve teknik liselerin de yüz yüze uygulamalı eğitime başladığını kaydeden Bakan Selçuk, uygulama eğitiminin tüm ayrıntılarının pandemi tedbirleri kapsamında tekrardan yapılandırıldığını hatırlatarak, Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu kapsamında gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirtti.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı anadolu meslek ve anadolu teknik programı öğrencilerinin işletmelerde mesleki eğitim/staj uygulamaları 28 Eylül 2020 itibarıyla başlamıştı.

Bakan Selçuk’un imzasıyla kentlere gönderilen yazı kapsamında şimdi de çok programlı anadolu liseleri, mesleki ve teknik anadolu liseleri, güzel sanatlar lisesi, mesleki eğitim merkezleri ile spor lisesi öğrencileri, 5 Ekim Pazartesi itibarıyla tüm sınıf seviyelerinde tüm alan ve dallarda yüz yüze uygulama eğitimlerine başladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN