AB bakanları toplanıyor: Rusya'ya yeni yaptırımlar yolda

AB bakanları toplanıyor: Rusya'ya yeni yaptırımlar yolda

Avrupa Birliği dışişleri bakanlarının bugün yapacağı toplantıdan Navalnıy'a verilen ceza nedeniyle Rusya'ya yeni yaptırım kararı çıkması bekleniyor.

Avrupa Birliği (AB) Rusya'ya uygulanacak muhtemel yeni yaptırımları görüşmek için toplanıyor.

Muhalif siyasetçi Aleksey Navalnıy'a verilen hapis cezasının temyiz mahkemesi tarafından da onaylanmasının ardından gündeme gelen yeni yaptırımlar konusunda Welt am Sonntag gazetesine açıklamalarda bulunan Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schellenberg, "Pazartesi günü dışişleri bakanları konseyinde Navalnıy konusu ile ilgili uygun cevabı vermeyi tartışacağız" dedi. İnsan hakları ihlallerine karşı kişilere özel yaptırım uygulamasının bu bağlamda değerlendirilebileceğini belirten Schellenberg, "Ben kendi adıma bu konuda büyük çoğunluğun destek olmasını bekliyorum" ifadesini kullandı.

PUTIN'İN YAKIN ÇEVRESİNE YAPTIRIM

Reuters haber ajansı, ismini açıklamak istemeyen bir AB diplomatına dayandırdığı daha önceki bir haberinde, 25-26 Mart tarihinde yapılacak AB Zirvesi'nden önce Rusya'ya yönelik yeni yaptırım kararları çıkabileceğini duyurmuştu. Birliğin bu kapsamda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakın çevresindeki kişilere ait banka hesaplarını dondurabileceği ve bu isimlere seyahat yasağı getirebileceği belirtiliyor.

Aleksey Navalnıy, Rusya'da zehirlenmesinin ardından tedavi gördüğü Almanya'dan geçen ocak ayında ülkesine dönmüş ve burada tutuklandıktan sonra hakkında görülen davada hapis cezasına çarptırılmıştı. Navalnıy'ın avukatları tarafından temyize götürülen karar, temyizde altı hafta indirim yapılarak onanmıştı. Buna göre Navalnıy 2 yıl 8 ay cezaevinde kalacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN