AB firmalarından İngiltere'ye Brexit engeli

AB firmalarından İngiltere'ye Brexit engeli

Avrupa Birliği firmaları (AB), Brexit sonrasında paket göndermenin yeni maliyetleri nedeniyle İngiltere'ye teslimat yapmayacağını açıkladı.

AB'de artan sayıda çevrimiçi perakendeci, Brexit'ten sonra paket göndermenin yeni maliyetleri nedeniyle İngiltere'ye teslimat yapmayacağına karar verdi. 

Avrupalı firmalar, İngiltere'de Brexit'ten sonra oluşturulan vergi sistemine dahil olmak istemediklerini söylerken avrupanın en büyük çevrimiçi perakendecisi Sainsbury’nin bu nedenle yaklaşık 700 ürün hattını kaybettiği ve başka tedarikçilerden mal stoklamak zorunda kaldığı vurgulandı.

İngiltere'den Kuzey İrlanda'ya geçen kamyonlarla ilgili sorunların ortaya çıkmasıyla birlikte, bazı gıda sevkiyatlarının yeni sınır noktalarında 10 saatlik beklemelere yol açması, AB Firmalarının İngiltere'ye sevkiyatları durdurma kararında etkili olduğu  söyleniyor.

Bu arada Marks & Spencer, İngiltere'nin AB'den ayrılmasından sonra yürürlüğe giren yeni ticaret kuralları nedeniyle Fransa'daki mağazalarına yiyecek teslimatını ertelediğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN