AB Yavuz gemisinden rahatsız oldu

AB Yavuz gemisinden rahatsız oldu

Fatih'ten sonra Türkiye'nin ikinci sondaj gemisi olarak dün yola çıkan Yavuz gemisine AB'den tepki geldi.

Türkiye'nin Kıbrıs'a dün ikinci sondaj gemisi 'Yavuz'u uğurlaması Avrupa Birliği'ni rahatsız etti. Avrupa Birliği devlet başkanları, Kıbrıs açıklarına hidrokarbon aramak için ikinci sondaj gemisini gönderen Türkiye'ye sondaj faaliyetlerinin "hukuk dışı" ve AB'nin "uygun karşılık vermeye hazır" olduğu uyarısında bulundu.

Türkiye, dün ikinci sondaj gemisini doğalgaz ve petrol aramak üzere üç ay süreyle Kıbrıs'ın doğu açıklarına gönderirken, kendi kıta sahanlığı ve KKTC'nin ruhsat alanlarında arama çalışmalarını kesintisiz sürdüreceğini açıkladı.

TÜRKİYE'YE İTİDAL ÇAĞRISI

AB liderlerinin dünkü nihai açıklamasında, "Avrupa Konseyi bu tür hukuk dışı eylemlerin AB-Türkiye ilişkileri genelinde ciddi olumsuz etkilerinin altını çizmektedir. Avrupa Konseyi Türkiye'den itidal göstermesini istemektedir" denildi.

Açıklamada "hedefi belirlenmiş önlemler"den de bahsedildi.
Avrupa Birliği'nin bu tür önlemleri arasında seyahat yasakları veya Türkiye uyruklu kişi ve şirketlerin mal varlıklarının dondurulması yer alabiliyor.

KAYNAK: REUTERS

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN