ABD Adalet Bakanı: Seçimlerde usulsüzlük yok

ABD Adalet Bakanı: Seçimlerde usulsüzlük yok

ABD Adalet Bakanı William Barr, 3 Kasım'da yapılan başkanlık seçimine ilişkin, farklı bir sonuç ortaya çıkarabilecek düzeyde usulsüzlüğe rastlamadıklarını duyurdu.

ABD Adalet Bakanı William Barr, 3 Kasım'da yapılan başkanlık seçiminde sonuçları değiştirecek düzeyde bir usulsüzlük tespit etmediklerini söyledi. 

Amerikan AP haber ajansına konuşan Bakan Barr, ilgili federal birimlerin ve Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) kendilerine ulaşan tüm iddiaları incelediklerini, ancak şu ana dek önemli boyutta hile yapıldığına yönelik delil bulamadıklarını kaydetti. ABD'li bakan ayrıca, oy sayım makinelerine ilişkin hile iddialarının da araştırıldığını ve şu ana dek iddiaları destekleyecek bir delil bulamadıklarını dile getirdi. 

Barr'ın seçimlerde hile yapıldığını savunan ve bu sebeple seçim sonuçlarını kabul etmediğini açıklayan ABD Başkanı Donald Trump'ın iddialarının aksi yönde yaptığı açıklamalar Amerikan medyasında geniş yankı buldu. 

Pek çok yayın organı, Barr'ın açıklamasının Trump'ın iddialarını geçersiz kılacak derecede önemli bir çıkış olduğunu savunurken Barr'ın mülakatın ardından Beyaz Saray'a gittiği bildirildi. 

Trump'ın Barr ile bir görüşme yapması beklenirken Beyaz Saray'dan Adalet Bakanı'nın ziyaretine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. 

170 MİLYON DOLAR BAĞIŞ TOPLADI

Trump ise bir yandan 3 Kasım'da yapılan 59. başkanlık seçimlerinin sonuçlarını kabul etmezken, öte yandan seçim sonrası hukuki süreç ve yeni çalışmaları için bağış kampanyaları düzenliyor. 

Amerikan medyasında yer alan ve kamuya açık kaynaklara dayandırılan haberlerde, Trump'ın son bir ayda yaklaşık 170 milyon dolar bağış topladığı kaydedildi. 

FBI'A ÇAĞRI: SONUÇLARI İNCELEYİN 

Donald Trump pazar günü yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığı ile FBI'ın seçimlerde hile iddialarını yakından incelemesi gerektiğini belirtmişti. 

BIDEN, 306 DELEGE İLE YENİ BAŞKAN OLDU

270 delegeye ulaşan adayın başkanlık koltuğuna oturmaya hak kazandığı ABD'de 3 Kasım'da yapılan başkanlık seçimlerinde Biden 306 delegeye ulaşırken mevcut başkan Trump ise 232 delegede kalmış ve seçim sonuçlarını kabul etmeyeceğini açıklamıştı. 

KABİNESİNİ ŞEKİLLENDİRİYOR 

Beyaz Saray’a dönmek için gün sayan Biden, kabinesini şekillendirmeye başladı. Yeni dönemde birçok ilke imza atan yeni başkan, bu kez de Eski ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jannet Jellen’i Hazine Bakanlığı’na getireceğini duyurdu.  

Senato onayından geçerse Jannet Yellen, Biden'ın ekonomideki '1 numarası' olarak görev yapacak ve pozisyonda bulunan ilk kadın olarak tarihe geçecek. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN