ABD Başkan adayı Kanye West kaç oy aldı?

ABD Başkan adayı Kanye West kaç oy aldı?

Tüm gözlerin çevirildiği ABD Başkanlı kseçiminde aday olan şarkıcı Kanye West, rakipleri Donald Trump ve Joe Biden'ın gerisinde kaldı. Kanye West'in ne kadar oy aldığını belli oldu. İşte detaylar...

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) 2020 seçimlerinde Başkan olmak için yarışan Cumhuriyetçi Parti'nin adayı 74 yaşındaki Donald Trump ve Demokrat Parti'nin adayı 77 yaşındaki Joe Biden yalnız değildi. Seçimlerde bağımsız aday olan 43. yaşındaki şarkıcı Kanye West'e atılan oy sayısı açıklandı.

KANYE WEST KAÇ OY ALDI?

ABD Başkanlık seçimlerinde adaylığını geç açıkladığı için her eyalette seçime giremeyen Kanye West, Deadline'ın haberine göre 12 eyalette 60 bin oy aldı.

Siyasi kariyeri müzik kariyeri kadar parlak gitmese de West, 2024 seçimde de aday olmayı düşündüğünü açıklamıştı.

Salı günü oy kullandıktan sonra açıklama yapan West, "Hayatımda ilk defa oy kullandım. Gerçekten güvendiğim birine oy verdim: Kendime" demişti.

2020-11-05-110316.jpg

KANYE WEST KİMDİR?

Kanye Omari West, 8 Haziran 1977 tarihinde ABD'nin Georgia eyaletinin Atlanta kentinde dünyaya geldi. Rap şarkıcısı, şarkı sözü yazarı, prodüktör, girişimci ve moda tasarımcısıdır.

2002 yılında albüm anlaşması yaptıktan sonra son derece ciddi bir trafik kazası geçirdi ve bu kaza sonucu çenesi parçalandı. Fakat her şeye rağmen 'Through the Wire'ı kaydetti. 2004 yılında ilk albümü olan The College Dropout'u yayınladı. Bunun arkasından ön plana çıkan 'Slow Jamz' single'ının yapımında Twista ve Jamie Foxx yardım etti.

2005'te düzenlenen Grammy Ödül Töreni'nde 10 tane ödüle aday gösterildi. The College Dropout, En İyi Rap Albümü ödülünü alırken, "Jesus Walks", En İyi Rap Şarkısı ödülünü West'e getirdi. Bunun dışında Alicia Keys'in seslendirdiği 'You Don't Know My Name' parçasıyla En İyi R&B Şarkısı ödülünü sanatçıyla paylaştı. 2005'te ikinci albümü olan Late Registration'ı yayımladı. Albüm listelerde 1 numaraya çıkarak büyük başarılara imza attı. 2006'da Yılın Albümü Grammy Ödülü'nü alırken, 2006 MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde En İyi Hip-Hop Şarkıcısı ödülünün sahibi oldu. Aynı yıl canlı albüm 'Late Orchestration: Live at Abbey Road Studios' yayımlandı.

2007 senesinde Graduation adlı 3. stüdyo albümünü piyasaya süren Kanye West, albüm yayınlanmadan önce 'Chicago' adlı single'ı çıkardı. Albümün prodüksiyonunda Timbaland, DJ Toomp, Dwele, Jon Brion ve Mike Dean gibi isimlerle çalışan West, albümle birçok müzik eleştirmeninden tam puan aldı. Albümden ilk single'ı 'Can't Tell Me Nothing' adlı parçasını seçen sanatçı, 2. single 'Stronger' ile Amerika listelerinde 2, İngiltere listelerinde ise zirveye yerleşmeyi başardı. Parçaya çekilen video kliple de büyük beğeni toplayan başarılı müzisyen, albümden 3. single için T-Pain ile olan ortak çalışması 'Good Life'ı seçti.

kanye-west-kimdir-kanye-west-kac-yasinda-nereli-13713631-5430-m.jpg

MODA DÜNYASINA ADIM ATTI

2015 yılında müziğe kısa bir ara verdi ve kendini modaya attı, ancak önümüzdeki birkaç ay boyunca Hawaii'de bir sonraki albümünü yazıp kaydetti. West'in beşinci stüdyo albümü My Beautiful Dark Twisted Fantasy, Kasım 2010'da yayınlandı. Albüm eleştirmenlerden geniş beğeni topladı. 2011'de West, My Beautiful Dark Twisted Fantasy'nin tanıtımı için bir festival turuna çıktı. West, Ağustos 2011'de Jay-Z ile birlikte ortak albüm olan Watch the Throne'u çıkardı.

2012'de West, derleme albümü Cruel Summer'ı çıkardı. West'in altıncı albümü Yeezus, 18 Haziran 2013'te yayınlandı. Eylül 2013'te, Yeezus'un tanıtımı için beş yıl sonra ilk solo turnesine çıkacağını ve Kendrick Lamar'ın ona eşlik edeceğini açıkladı. Haziran 2013'te West ve televizyon ünlüsü Kim Kardashian'ın ilk çocukları North doğmuştur. Mayıs 2014'te West ve Kardashian, çeşitli sanatçı ve ünlülerin katılımıyla İtalya'nın Floransa kentinde özel bir törenle evlendiler. Şubat 2015'te West, Adidas ile Yeezy Season 1 adlı işbirliğinin prömiyerini yaptı. Mart 2015'te West, Theophilus London, Allan Kingdom ve Paul McCartney'nin yer aldığı single "All Day" i yayınladı. Eylül 2015'te giyim serisi Yeezy Sezon 2'nin prömiyerini yaptı.

Ocak 2016'da yeni stüdyo albümü olan SWISH'in 11 Şubat'ta yayınlanacağını duyurdu. 26 Ocak 2016'da West, albümü SWISH'ten WAVES olarak değiştirdiğini ve ayrıca Madison Square Garden'da Yeezy Sezon 3' serisinin prömiyerini yaptı. West albümünün adını bu kez The Life of Pablo olarak değiştirdi. "Famous" şarkısı için birkaç ünlünün balmumu figürlerini (West, Kardashian, Taylor Swift, işadamı ve o zamanki başkan adayı Donald Trump, komedyen Bill Cosby ve eski başkan George W. Bush dahil) ortak bir yatakta çıplak uyurken gösteren tartışmalı bir video yayınladı.

ÖZEL YAŞAMI

2004 yılından beri ünlü model Alexis Phifer'la birlikte olan West, 2007'nin son aylarında nişanlandıklarını ve yakında evleneceklerini duyurmuştur. Fakat annesinin ani ölümü bu olayı dondurmuştur. Nitekim ikili 2008'in Mayıs ayında ayrıldıklarını açıklamıştır. Sebep olarak da Kanye'nin yeni turnesi "Glow In The Dark Tour"a yoğunlaşmak istemesidir. Sonrasında Kim Kardashian ile bir ilişki içerisindedir. 24 Mayıs 2014'te Kim Kardashian ile evlenmiştir.[

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN